Lekkage probleem bij kozijnen... wat kan het zijn?

dennisams

 • #1
Hallo allemaal,

Al langere tijd heb ik last van lekkage bij mijn kozijnen en deuren naar balkon als er een (zeer) stevige bui en wind langs komt. Beide gaan naar binnen open.

Na lange tijd zoeken heb ik het rubber profiel online gevonden en vandaag ben ik begonnen deze te vervangen, dit zonder problemen. Echter, na controle met een gietertje kwam ik erachter dat ook met de nieuwe rubbers het nog steeds niet water dicht is. In de onderste hoeken van eigenlijk alle kozijnen in huis komt er water onderdoor. De kozijnen zijn +- 7 jaar oud.

Bijgesloten een aantal fotos. Ik heb geprobeerd de rubbers op verschillende manieren te installeren en steeds gecontroleerd op lekkages. Diep inknippen, kort inknippen, gehele rubber goot intact, indrukt, uitgetrokken, extra hulp rubberstrips op de metalen lat etc etc. Ik ben er uren mee bezig geweest maar krijg het niet droog. Ik begin er aan te twijfelen of het hele kozijn wel correct geinstalleerd is. Het gaat echt enkel om de uiterste hoeken, de rest is kurk droog.

Heeft iemand een idee? Alvast bedankt en goed weekend!

Groet,
Dennis

4.jpg 3.jpg 2.jpg 1.jpg 11.jpg
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
 • #2
De hoeken zijn idd het meest kritisch, omdat hier het water van de verticale sponning naar beneden loopt.

Kun je een doorsnede van de kaderdichting op de foto zetten?
 

dennisams

 • #3
Ik snap de vraag niet helemaal. De kaderdichting is een 45 graden ingekipt rubberprofiel en is ingeschoven. Heb hier verschillende manieren van geprobeerd, wat verder inkippen of bv het buitenste rubber licht insnijden om een perfecte hoek te krijgen. Dit alles maakt niet uit en het lekt nog steeds...
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Boertje125

Vaste Beantwoorder
 • #4
die rubbers moet je lassen tot een kader
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
 • #5
Laat ik de vraag anders stellen: Welk merk en type kader heb je gebruikt? Dan zoek ik de afbeelding en de specs er even bij.
 

dennisams

 • #6
Hallo Walker,

Ik heb geen flauw idee. De rubbers zijn after market, gekocht via advies van een online verkoper. Dit profiel lijkt sprekend op het rubber wat erin zat. Echter, deze lekkage was er al en is er dus nog steeds.

Over de rubbers lassen, ik zal hier eens naar kijken... een andere oplossing kan ik na vele uren proberen niet bedenken.

Bedankt!
 

dennisams

 • #7
Boertje125 schreef:
die rubbers moet je lassen tot een kader
Na een experimentje lijkt dit inderdaad te werken. Welk apparaat kan ik het beste gebruiken om dit te doen?
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
 • #8
Probeer het eens gewoon met secondenlijm. De vlakken zo nauwkeurig mogelijk tegen elkaar plaatsen. Voor het op de juiste wijze in verstek knippen van de dichtingen zijn speciale tangen verkrijgbaar. Maar met een tang voor laminaatlatjes kom je ook al een heel eind zolang je de dichting maar niet helemaal doorknipt.
 

dennisams

 • #9
Ik heb inderdaad een verstekschaar en daarmee knip ik ze goed scherp. Met seconde lijm is het lastig, omdat het regelmatig los komt als je een beetje het rubber in het kozijn zit te wroeten. Ik heb een rubberlijm geprobeerd maar dat is niet voldoende.

Met de test heb ik met een oude soldeertang de naadjes doen samensmelten en het lijkt zo goed als droog. Dit is natuurlijk geen goede oplossing.
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
 • #10
Als dat goed lukt kan dat prima.
 

dennisams

 • #11
Bedankt !
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu