?lekkage? Op schoorsteen zolder.

Charel

  • #21
Dan zou ik om te beginnen al die schouw dichtmaken. Er valt uiteraard altijd in elke open schouw heel wat hemelwater maar bij een schouw in gebruik zal dat telkens ook voldoende kunnen uitdrogen of verdampen. Bij een niet gebruikte schouw zal dat veel minder gebeuren. In periodes zoals nu kan die schouw daardoor inwendig hoe langer hoe vochtiger worden.
Dichtmaken dus.
 

J1204

  • #22
Bedankt voor je reactie. Ik denk alleen wel dat de rioolbeluchting via de schoorsteen gaat, maar dat wijst zichzelf wel denk ik. Is dit een klusje die ik zelf kan doen?
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #23
rioolontspanning hoort niet te eindigen in een gemetselde schouw, dit omdat rioollucht vrij warm en vochtig is wat dan condenseert op uw koude schouw met als gevolg natte plekken.
als het nog mogelijk is de buis verlengen totdat deze boven de scoorsteen uit komt
 

J1204

  • #24
Marc,

Het was eigenlijk vooral een aanname van mijn kant, ik kan namelijk nergens rioolontspanning ontdekken in mijn huis. Er loopt (naast mechanische ventilatie, afzuigkap en CV afvoer) niets mijn dak door op zolder.
 

MvanV

  • #25
Is dat een buitenmuur? Je ziet de stenen zich aftekenen. Dus scheurtjes in het metselwerk. Als dat aan de buitenmuur ook zo is kan het naar binnen sijpelen.
Als het is opgelost zou ik t ook isoleren. Zelfs al zou t een nageisoleerde spouwmuur zijn, isolatie komt dan niet helemaal tot bovenin, zakt wat uit en ze vullen vaak niet tot de top omdat bovenste stenen vaker losser zitten.
Ik denk dat het geen spouwmuur is, want het is in het cement gezet, en dat deden ze vaak om t juist waterdichter te maken, baksteen is poreus en blauwig cement met wat tras minder.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu