Lekkage langs plat gedeelte dak

Cheelio

 • #1
Hallo allemaal,

Ik zit met het volgende probleem. Bij extreem harde wind (en regen) treedt de volgende lekkage op: over bijna de gehele breedte van het huis wordt het extreem nat op de rand van het dak waar het ooit recht opgetrokken is. Bij normale regenval heb ik geen last van lekkage. Ik heb al eerder een dakdekkersbedrijf op het dak gehad voor dit probleem. Desondanks treedt het nogsteeds op. Voordat ik weer in zee ga met de volgende dakdekker ben ik eerst benieuwd naar jullie mening.
Het is een oud huis (ca 100 jaar oud) en de achtergevel is later rechtopgetrokken. Op de platte dak liggen kiezels tot onder de dakpannen. Kan het zijn dat wanneer het regent en de wind pal op het huis staat, de regen onder de dakpannen wordt geblazen en vervolgens op een zwakke plek komt? Valt hier iets van te zeggen zonder de onderste rij dakpannen eraf te halen? Zou dit ter verhelpen zijn door het aanbrengen van een folie onder de dakpannen of iets dergelijks? En hoeveel zou zoiets ongeveer gaan kosten? Ik ben benieuwd naar jullie mening / advies.

Groet,

Michiel
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Enig idee in welk jaar deze verbouwing is uitgevoerd. Je kan eens beginnen de onderste rij pannen op te tillen. De dakbedekking moet ongeveer tot onder de tweede pan omhoog zijn gezet.
  Als het bij harde wind plaatsvind dan zou het ook aan de pannen kunnen liggen. Komt de wind meestal richting van de pijl dan wordt het regenwater over de pan heen gestuwd. Een goed onderdak kan dat voorkomen.
   

  Cheelio

  • #3
  Bedankt voor de tip. Ik zal morgen proberen de onderste laag dakpannen omhoog te schuiven om te bekijken hoe het er daaronder uitziet.

  Groet,

  Michiel
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu