Lekkage inpandig balkon. Lang verhaal sorry

Sende

  • #1
Hallo

sinds een jaar of 8 heb ik lekkage in mijn badkamer van het inpandige balkon daarboven. Mijn buren hebben om de lekkage te voorkomen plastic op de vloer gelegd met daarboven vuilniszakken tegen de randen. Daar weer boven liggen zware rubberen tegels die gebruikt worden in speeltuinen. Er is 1 afvoer die verbonden is met de regenpijp. Voor die afvoer staan zware dingen zoals grote plantenbakken.

Bij lichte regenbuien helpt dit systeem. Bij zware regenbuien lijkt het of ik meer lekkage heb.
Nu heeft het in juni heel hard geregend en kreeg ik ook lekkage in mijn slaapkamer, precies ter hoogte van zijn balkondeuren en ca 2 meter van het kozijn. Het ging om liters water. Niet een druppel of 20.
Omdat ik schade had heb ik iemand van de verzekering daar naar laten kijken. Die man is ook op het balkon van de buren geweest. Zijn conclusie was dat het knullig was opgelost en dat de oorzaak van de lekkage aan de slechte dakbedekking ligt. Daar ben ik het mee eens, maar ik denk ook dat al die zware dingen voor de afvoer voor lekkage zorgen.

Mijn buurman zegt dat de lekkage wordt veroorzaakt door de achtergevel. Nu is het zo dat net boven mijn kozijnen een gebogen sierrand loopt en net onder die rand ontbreekt voegwerk. Die rand is 10 cm en het ontbrekende voegwerk zit daar pal onder. De schade-expert zei dat het niet waarschijnlijk was dat de lekkage daardoor werd veroorzaakt, maar als mede oorzaak wilde hij dat niet uitsluiten.

Ik denk zelf dat het echt aan de vloer van het balkon ligt. Vooral omdat mijn buurman enige tijd geleden een emmer water op het balkon heeft laten vallen en ik toen dezelfde lekkage had. Ook gaf smeltend sneeuwwater op zijn balkon lekkage.

Nu is mijn buurman voor 6 maanden in het buitenland. Hij wil eventueel wel het balkon aanpakken maar pas als hij terug komt. Een eenvoudige oplossing wil hij wel laten doen. De achtergevel is een VvE zaak. Dat kan ik laten doen zonder zijn aanwezigheid. Alleen heb ik weinig zin om de achtergevel te laten maken als dat de lekkage niet veroorzaakt.

Hebben jullie een simpele oplossing? Of een ander advies? Ik kom er zelf niet uit.

Foto's op verzoek verwijderd - mod
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Er is al iemand bij komen kijken. Er is dus precies bekend wat er moet gebeuren.

Aangezien dit een zaak van de VVE en verzekering is, gaat dit buiten de doelstellingen van dit forum. Op slot dus.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu