Lekkage langs betimmering veluxvenster

Ejtreb

 • #1
Beste klussers,

De situatie is als volgt: Tijdens een regenbui treedt genoemde lekkage op. Ook bij windstil weer. Bij een matig bui duurt het langer voordat de lekkage zich uit. Ik heb nu een aantal pogingen om de plaats van de lekkage vast stellen: gezien de start van de lekkage zich bovenaan in de betimmering bevindt, heb ik pannen boven het venster verwijderd. Onder een met een schroef gezekerde pan was de dakfolie nat. De pan vervangen door eentje zonder gaatje. Middels stukjes plastich over de andere " gaatjes"pannen de zaak afgesloten. De lekkage bleek uiteindelijk toch weer op te treden. Nader onderzoek leerde dat onder bovenliggende pannen de dakfolie ook nat was.
Tijdens een regenbui is onderzoek moeilijk, immers bij een pan verwijderen loopt het dak vol met als gevolg moeilijk conclusies trekken. Gisteren tijdens droog weer pannen verwijderd en toen was alles droog. Ook al enige tijd met een waterstraal per gebied iets proberen vast te stellen.Moeilijkheid hier is dat het enige tijd duurt voordat de lekkage zich daadwerkelijk uit.
Het betreft overigens een 8 jaar oud groot schuin dak van 45% met geglazuurde pannen met twee grote velux vensters boven elkaar liggend met een afstand van 2,5 meter. Het betreffende velux venster lijkt in goed staat en ook de pannen liggen goed op elkaar. Wie heeft tips hoe ik er achter kan komen waar de lekkage zich bevindt? Alvast bedankt voor de reacties.

Gr, Bert
p.s. Op de foto van het veluxvenster heb ik middels een potlood de plek van de start van de lekkage aangeven.


 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Peter

  Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
  Kijk even de gootstukken na, die rondom de vensters zitten of die goed zijn, en dat de pannen daar goed op liggen.
   

  Ejtreb

  • #3
  Ja, zo op het oog is daar niets afwijkend te zien. Alles ziet er goed uit. Bij de bovenliggende velux heb ik in het kanaaltje/gootje op de uiterste zijde van het gootstuk wat vuil weggehaald, of dat het nu moet doen... Mocht het gootstuk verder in welke vorm dan ook lek zijn dan moet het probleem zich dus aan de bovenzijde van de velux bevinden. Maar wat zou het probleem dan kunnen zijn?
   

  Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #4
  Even wat meer info  Het wil soms wel wezen dat er mos zit en dat hevelt het water over de rand.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu