Lekkage invloed op beton

Clayman

  • #1
Bij de verbouwing van mijn woning (sinds +/- halfjaar in bezit) kom ik tot de ontdekking dat in 1 kamer boven het achter het behang de muur nat is en onder het plafond veel vocht zit. (achtergekomen bij het uitbreken van het plafond en het behang krabben).

Het blijkt dat op het dak (rechtboven de kamer) in de hoek een water-afvoer pijp schuin door het dak loopt naar een pijp welke over de buitenmuur naar beneden loopt. Een deel van deze pijp (+/- 15 cm) loopt door het dak en is weggerot. Daar waar het weg gerot is trekt het vocht dus in het beton van het dak de kamer in.

Nu is mijn vraag of dit problemen kan opleveren, zoals beton-rot of schimmel groei binnen in het beton. Ik heb geen idee hoe lang dit lek er al zit, maar aangezien de pijp zogoed als 50% weg gerot is denk ik dat het er vrij lang zit.

Moet ik mij zorgen gaan maken en/of moet ik passende maatregelen nemen? Of is het vervangen van de pijp en het beton laten drogen voldoende ?


Bvd en mvg,

Clayman.
 

EdP

  • #2
Dit zou wel eens een verborgen gebrek kunnen zijn.
Informeer bij de vereniging Eigen Huis.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #3
En even over die beton"rot"...
Beton kan normaal niet rotten, ook niet als er veel water overheen gaat.
Wikipedia schreef:
Betonrot is een term die algemeen gebruikt wordt voor schade aan beton.
Meestal bedoelt men schade die ontstaat doordat de wapening in het beton aanwezig begint te roesten. Dit is een expansieve reactie (geroeste wapening zet uit), en doet aldus het beton barsten. Dit proces is zeer nadelig voor de sterkte van het beton, en aldus van de ondersteuning.
Zie Wikipedia / betonrot
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu