Lekkage in kruipruimte opsporen

Jolanda71

  • #1
Heeft er iemand nog goede tips om uit te vinden waar water in een kruipruimte vandaan komt?

Ik woon nu ruim 2 jaar in deze woning en in al die tijd is de kruipruimte onder de bijkeuken droog geweest en zo te zien is hij sinds de aanleg altijd droog geweest.
Nu wil het geval dat we "heel toevallig" in de kruipruimte aan het klussen zijn geweest. Sindsdien heeft de kruipruimte 2 keer blank gestaan. Water blijft er dan ook in staan en moet je zelf wegpompen.

Even een snelle situatieschets. Aan het huis (1962) is een bijkeuken gebouwd (paar jaar later). De kruipruimte van die bijkeuken lijkt een waterdichte bak te zijn, waar wat stroomkabels en de hwa doorheen lopen.

Eigenlijk nadat we een extra afvoer voor de wasmachine hebben aangesloten op de hwa in de kruipruimte staat na een flinke regenbui er dus een laag water in de kruipruimte.
Alle voor de hand liggende dingen eigenlijk al gecontroleerd (aansluitingen lekken niet, waterleiding lekt niet) en daar komt geen water vandaan. Nu zaten we te denken dat we tijdens het plaatsen van het Y-stuk in de hwa misschien te veel kracht hebben gezet en dat nu de doorvoer van de hwa naar buiten lek is gegaan en dat hij daar dus op de rand lekt, zie foto. En nu water naar binnen hevelt als het grondwaterniveau in de tuin te hoog wordt.

Gisteren werd er heel veel regen verwacht dus hebben we een stuk keukenrol onder die aansluiting geplakt om te zien of die dan nat werd. Paar uur later, inderdaad laag water in kruipruimte, maar droge keukenrol. Daar ging onze theorie dus.

Iemand nog andere ideëen om uit te vinden waar het water naar binnen lekt. Pas als we dat weten kunnen we over een oplossing na gaan denken.

Ben benieuwd naar reacties
 

InstallateurRdam

  • #2
Kan je de hwa in de tuin niet makkelijk opgraven?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Camera-inspectie uit laten voeren door een ontstoppingsbedrijf.
 

Jolanda71

  • #4
De hwa is makkelijk op te graven.
 

InstallateurRdam

  • #5
Opgraven en als het lastig te zien is hang een tuinslang in je afvoer en laten lopen met warmwater.

Gr robin
 

Jolanda71

  • #6
Bedankt voor de reacties. Vandaag ontdekt wat het probleem is.
Tussen het originele huis en de uitbouw zit een ruimte waar de oude regenpijp nog loopt. Hier is waarschijnlijk het nieuwere riool ook op aangesloten. Tussen de muren in is de pijp nu kapot en bij een harde regenbui loopt die ruimte vol en zodra die vol is gooit ie het water in beide kruipruimtes er uit.

Toevallig was er een loodgieter bezig in huis terwijl dit gebeurde dud gelijk een afspraak gemaakt om dit te verhelpen :D
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu