Lekkage plafond onder de badkamer

Rilana

  • #1
Hallo,

Ik zit met een lekkage waarvan ik niet weet waar het vandaan komt. Misschien hebben jullie wat ideeën?

De lekkage zit in de woonkamer op de begane grond. Het zit aan het plafond onder de badkamer en (op de begane grond) grenst de muur aan de keuken van de buren. De buren hebben nergens last van.

De lekkage is begonnen ongeveer drie dagen geleden. Die nacht/ochtend was er een hevige regenbui/onweer. De lekkage viel die middag daarna op. We hadden die avond ervoor ook het bad iets te vol laten lopen, zodat het overtollige water via de overflow (hoe heet dit?) weg moest lopen.
We dachten dus in eerste instantie dat de lekkage met het bad te maken had (we wonen hier nog niet zo heel lang, dus hebben geen idee hoe alles in de badkamer in elkaar zit). Maar bedachten later ook dat het hevig geregend had.

Het begon op het plafond, maar met de tweede hevige regenbui van deze week begon het ook uit de lamp te druppen (druppelde zo eens in de paar minuten). We vinden het wel wat vreemd dat er op de bovenste verdieping niets te zien is, maar lekkage doet rare dingen heb ik gehoord. Op dit moment is het druppen bij de lamp al een dag of iets gestopt en voelt het ietsjepietsje vochtig. De lekkage aan het plafond groeit nog steeds iets, maar minder snel dan afgelopen dagen (sinds gisteren ongeveer een centimeter aan alle kanten), deze voelt wel nog vochtig, maar heeft nooit gedrupt. Eergisteren avond overigens gewoon een vol bad getapt en weer normaal leeg laten lopen.

We hebben vandaag het platte dak laten checken en daar was (helaas) niets geks te zien. Nu gaan we toch langzaamaan denken dat het toch wel iets in de badkamer moet zijn en dat het hele regenval gedoe toeval was?
In de badkamer kan ik geen rare dingen ontdekken, behalve de warmwatertoevoer van de wastafel die er wat raar? uitziet, denk ik, maar ik twijfel nu overal aan. Ik heb de warmwaterkraan langere tijd aan gezet (en het water in een emmer laten lopen), maar zag er eigenlijk niets druppen ofzo. Ik kan helaas niet onder het bad kijken, dit zit dicht.

Ik zal een foto toevoegen waar je via de begane grond ongeveer kan zien waar de badkamer zit en waar de lekkage(s) zit. Sorry voor mijn belabberde tekenskills. Overigens weet ik dus niet hoe de afvoer van wastafel/bad precies loopt, deze zit onder de vloer. De afvoer van het toilet loopt apart boven de vloer, hier is niets mis mee.

Woonkamer tekening
Wastafel warmwatertoevoer

Kan iemand dit onderwerp in de juiste forumhoek zetten, want aangezien ik niet zeker weet dat het met de badkamer te maken heeft, heb ik deze niet in de badkamerhoek gezet.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
De watermeter staat, dat kleine tandwieltje, volledig stil.
Lopen er CV leidingen in de muren of vloeren. De druk zakt niet van het CV systeem.
Als een dak lekt na een hevige regenval is mijn ervaring dat het gat hoger zit dan het dakvlak. Lekkage zoeken is niet even checken. Kan heel veel tijd in gaan zitten. De hoeveelheid water die de laate dagen valt werkt ook niet echt mee.
Klopt mijn verhaal niet dan zit er niets andrs op dan bepaalde afvoeren een periode niet meer te gebruiken.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #3
Plaats een wat foto`s badkamer en cv kast.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Is de badkraan achter de rozetten goed gekit en de rand van het bad zonder scheurtjes in de kitverbinding ?
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #5
Ik zie een knelkoppeling met tape ertussen.

Als dat een voorbode is voor de rest van het leidingwerk, kun je nog wat gaan beleven.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu