Lekkage maar waardoor?

Rob77

  • #1
Hallo,
Ik ben nieuw hier. We hebben net een ander huis. Na weken verven, stuken, etc, komen we nu tot de ontdekking dat we lekkage hebben.

Geen idee waardoor het komt. We zijn niet met leidingen ofzo bezig geweest.
Het lekt in de woonkamer druppelsgewijs. Ook niet iedere dag constant. We kunnen het maar niet ontdekken.

De lekkage zit bij een raamkozijn en lijkt achter de houten sierlijst vandaan te komen. De muur erboven is droog. Aan de buitenkant is niks te zien. We hebben stenen weggehaald om te kijken, maar de spouw is droog.

De ruimte boven de lekkage is de badkamer. Ook daar is niks te zien. Geen vocht. We hebben wat tegels weggehaald om onder het bad en douche te kijken, maar helemaal droog is het ook daar.

De dakgoten zijn leeg en vrij nieuw, dus ook dat lijkt de oorzaak niet. Verder steken deze ook erg ver over. Op de zolder en de bovenverdieping hebben we geen lekkage. Alleen in de woonkamer beneden.

We kunnen niet de link leggen tussen veel regen buiten en lekkage. of veel douchen en lekkage. het is ook niet de hele dag door.
Wie heeft er tips? Wat kunnen we nog doen?

Wat kan het zijn?
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Als je vanaf de zomer in je huis bezig bent en er is geen lekkage geweest dan moet je in je zoektocht de mogelijkheid van condens meenemen. Dit komt meer voor als de buiten temperatuur gaat zakken.
Op een koud en vooral glad oppervlak kan vochtige lucht condenseren. Als voorbeeld een waterleiding die door door een warme ruimte loopt. Waterdruppels kunnen zich op die buis vormen. Staat het water een bepaalde tijd stil dan warmt die buis zich op en stopt het vormen van conden. Als je op dat moment kijkt sta je op het verkeerde been.
Een bouwdeel wat koud is en waar warme lucht langs stroomt de zelfde situatie en wat het lastig maakt de temperatuur en de luchtvochtigheid spelen een heel belangrijke rol. Wellicht heb je hier iets aan.
 

Bundy

Specialist Verwarming
  • #3
Tipkan zijn:staar je niet dood op de plek . Sommige vloeren zijnkanaal platen(holle Platen) waardoor het zokan zijn dat de echte lekkage meters verder zit.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #4
Kijk eens in je badkamer of er daar toch niet ergens een kitvoeg niet goed aansluit, kleine barstjes in je voegwerk zitten enz.

Ik had het hier ook en nergens te vinden, alleen als we een paar dagen bij mijn ouders gingen douchen bleef het thuis in de gang droog.
Bleek uiteindelijk dat men geen spul bij het het voegmateriaal had gedaan om deze elastisch te houden. Hierdoor waren piepkleine haarscheurtjes in het voegwerk ontstaan en trok het water achter de tegels langs om 2 dagen later beneden in de gang weer naar buiten te komen.

suc6

Gerrit
 

Cyruse

Vaste Beantwoorder
  • #5
Boven het betreffende raamkozijn zit een muur? Het is niet zo dat boven het raamkozijn bijv. al het dak begint?
 

GDelea

Specialist Schoorstenen - Houtkachels
  • #6
Ook geen stalen balk die op de muur ligt
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #7
Plaats even wat situatie foto`s van buiten en waar het lekt

en hoe oud is het huis?

Heb je houten vloer op boven verdiepingen plafond van beton?
 

Klusklusklus

  • #8
Laatst bij iemand put-corrosie gevonden in oudere koper leidingen in de muur.
Mogelijk bij u ook aan de hand?
Water gaat dan via de stenen v/d muur achter tegels langs omlaag en druppelt ergens uit.
 

Klusklusklus

  • #9
Vandaag ergens een lekke s-koppeling/muurplaat verbinding gevonden.
Dat lekt dan in de muur en komt er elders weer uit....
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu