Lekkage in de goot tussen twee daken oplossen

Bugboy

  • #1
Ik heb de gipsplaten en isolatie in mijn badkamer verwijderd tijdens de verbouwing en ik kwam een paar flink natte platen tegen. De timmerman is er toch en die heeft ook even gekeken. Het is een dak met twee nokken en waar de twee daken samenkomen (X) zit een zinken goot.Het lijkt er op dat er condensvorming onder de goot zit dat op de houten platen lekt. Door het temperatuurverschil van de goot (metaal) en de onderliggende ruimte komt er condensatie onder de goot en dit lekt naar beneden. Het kan ook zijn dat de goot zelf lek is.

Het idee is nu om de goot iets hoger te plaatsen (moet er dus een nieuwe goot in, want die wordt breder). Daaronder komen wat ruwe balken die kunnen ventileren. Er wordt een dampdoorlatende folie geplaatst. Als de houtplaten verrot zijn, dan worden die vervangen (wordt nog een fijn klusje).

Aan de onderkant wordt aangeraden om een betere isolatie te plaatsen (hard materiaal) en evt. kieren dicht te purren. Op deze manier moet er geprobeerd worden om de warmte zoveel mogelijk bij de goot uit de buurt te houden.

Toch heb ik er allemaal nog geen heel warm gevoel bij. Het gaat nu toch geld kosten, dus het moet gewoon in een keer goed opgelost worden. Iemand hier die kan aangeven hoe dit aangepakt moet worden? Ik wil gewoon een probleemloze lekvrije goot tussen deze twee daken.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Plaats even een foto van je goot en een foto van onder zijde waar het nat is.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #3
Belangrijk is met welk materiaal ga je de goot maken. Bijvoorbeeld met zink dan zal je de onderzijde van de goot heel goed moeten ventileren. Kan aan de onderzijde codens ontstaan krijg gegarandeert problemen. Er zullen gaten in het zink komen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu