Lekkage in badkamer (leiding?, CV ketel?) na verbouwing

Anna3

  • #1
Geachte lezer,

Ik hoop wat meer inzicht van jullie te verkrijgen in de oorzaak en oplossing van mijn probleem waarbij ik waarschijnlijk, als leek zijnde, niet volledige info kan geven. Maar ik hoop toch dat iemand mij kan helpen.

Ik heb een appartement gekocht en deze laten verbouwen: de verwarmingsleidingen zijn vervangen door kunststof leidingen en in de vloer gelegd. Achter de CV ketel kast zit de badkamer en daarnaast zit de toilet. Vanuit de toilet is de koudwaterleiding (ook kunstof) naar de badkamer gelegd en de warmwater kunstof leiding loopt vanuit de CV ketel kast, door de muur heen naar de badkamer, direct naar de douche aansluiting. Nadat ik onlangs de douche(meng) kraan open deed om wat water te pakken en daarna weer dicht deed, bleef het water uit de mengkraan lopen. Flink, moest het met een emmer opvangen. Wat opviel is dat er een heel luid gezoem uit de CV ketel kwam. Diegenen die deverbouwing hebben gedaan, hebben toen rubberen ringetjes om de kraanaansluiting gedaan. Ik heb de kraan daarna niet meer open gedaan. De onderbuur zag een paar dagen later lekkage plekken, direct onder de douche, maar ook in de keuken (waar de cv ketel kast staat, gelijk aan mijn woning) en in de toilet. Ook bij mij waren flinke vochtplekken, naast de CV ketel kast in de keuken op de vloer (achter de badkamer dus). De verbouwers zeiden dat het kwam door het nog niet dichtgekit zijn van het afvoerputje, wat zei vervolgens hebben dichtgekit. De lekkageplek in de keuken is opgedroogd.
Nu is de verbouwing achter de rug en onlangs deed ik weer de douchemengkraan open om water te pakken en bleef er weer water uitkomen nadat ik de kraan dicht deed. Ik kon zien dat het water uit een van de aansluitingen kwam, dus waar De ringetjes zijn gezet.
Ik ben nu erg huiverig of er niet een lekkage in de leidingen er naar toe is. Ik heb een van de klussers ook nog een keer de tegels in de douche boven/achter de kraan zien weghakken, voor de lekkage. Mogelijk speelde er toen dus al wat? Communicatie is wat moeilijk met deze klussers en ik weet niet of ik nu een loodgieter moet bellen, of een lekdetectie-bedrijf om ergere problemen in de toekomst te voorkomen.
Wat ook opviel is dat de druk van de CV ketel onder de 1 staat.
Heeft iemand een vermoeden van de oorzaak? Kan iemand mij zijn advies geven?

Groet, Anna
 

Stephan lood

  • #2
'' rubberen ringetjes om de kraanaansluiting gedaan''

ik neem aan dat ze in de kraanaansluitingen zijn gegegaan?
probbeer het een beetje voor te stellen
de lekkage is in het zicht en val als ware in de douchebak?
dit is niet netjes maar zou geen gevolgens moeten hebben als natte plekken.

het verhaal van de klussers dat de douche put nog gekit moest worden is mogelijk wel slordig maar het water kan in mantelbuizen alle kanten opgaan.

wat mij aannemelijker lijkt is dat er een lekkage heeft gezeten in de waterleiding en dat het via de mantelbuis op verschillende plaatsen eruit is gekomen.

als het nu niet meer lekt moet het nu gewoon overal drogen kijk het nog een week aan.

een lekdetectie bedrijf is een aardig duur grapje.

een loodgietersbedrijf die alles even kom afpersen is opzich wel te doen en je slaap er beter van dus daar zou ik voor kiezen als ik u was.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Dit forum is er voor klussen die mensen zelf uitvoeren.
U moet bij de mensen zijn die de verbouwing gedaan hebben.
Zie de forumregels, die gelden trouwens ook voor Stefan lood.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu