Lekkage Etna EKV600RVS koelkast

Noahjazz

  • #1
Hallo allemaal,

We hebben een probleem met onze Etna koelkast. Het is een dubbeldeurs (ook wel Amerikaans genoemd) die al een aantal jaartjes oud is, schat zo'n jaar of 10 of zo. Type EKV600 RVS. Sinds een maandje ontdekken we soms een plas water voor het vriesgedeelte op de vloer. De eerste keer dacht ik dat het te maken had met de deur die niet goed dichtgedaan was. Bij de volgende keer dacht ik dat het te maken had met de water toevoer van de ijsblokjes automaat dus heb ik die kraan dicht gegooid. Maar helaas, dat was het ook niet. Ik heb het vriesvak leeggehaald en het lijkt vanaf de achterkant te komen omdat daar ook de meeste ijsvorming zit.
Ik las over een verstopte afvoer die je door moet prikken maar ehh...kan geen afvoer vinden. Hij is dus echt "verstopt" ;-).

Wie heeft er een idee wat het kan zijn? Moet ik aan de achterkant van de koelkast zijn?

Vast superbedankt voor jullie tips!

Robin
 

Noahjazz

  • #2
Ik heb de afvoer inmiddels gevonden. Moest de achterkant van het vriesvak verwijderen en onderaan vond ik inderdaad de afvoer waar water in staat. Ik heb met een houten stokje erin geprikt maar kreeg geen weerstand dus echt doorprikken lukte niet. Water blijft dus gewoon staan. Iemand ervaring? Iets langer materiaal gebruiken?

Ik heb een fotootje bijgevoegd. Helemaal onderaan zit de afvoer.

Robin

 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #3
Doe er eens wat heet water in , kan namelijk bevroren zijn en gebruik een stuk flexibele slang kan best zijn dat hij er een halve meter in moet.
Het beste is nog om het toestel naar voren te halen en kijken of je het slangetje wat je erin steekt ook daadwerkelijk weer uitkomt.
 

Noahjazz

  • #4
Bedankt voor je reactie! Ik ga het proberen alleen de achterkant van de koelkast is helemaal dicht dus daar zal geen flexibel slangetje uitkomen.

Maar ik ga een poging wagen, dank nogmaals!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu