Lekkage onderzijde bij de deur van Etna vaatwasser

BOOM

 • #1
Ik heb vorige week een nieuw deurrubber L+R+B besteld. Zaterdag rubber vervangen. En nu blijkt de vaatwasser alsnog op dezelfde plaatsen weer te lekken. (Links en rechts onder van de deur) Ook geconstateerd dat er nu condens ontstaat t.h.v. de deursluiting waardoor er achter de frontplaat(keuken paneel) en de deur ook vocht ontstaat.
Wat kan het zijn??

Op de gebruiksaanwijzing van het nieuwe rubber staat ( in het engels) wanneer het slot na vernieuwen van het rubber niet lekker sluit, dat het raadszaam is om dan ook de slotvanger te vervangen. Of moet ik dan zowel slot als slotvanger vervangen.

De lekkage wordt het hevigst na ongeveer 42 minuten. Waarschijnlijk is de vaatwasser dan op zijn warmst??


Het betreft een Etna vaatwasser type FI8500E/1

Ik ben erg benieuwd of iemand mij kan helpen met dit probleem.
gr. René
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Juf Andrea

  • #2
  Van welk bouwjaar is je vaatwasser? Bij onze inbouw-Etna kwam dit probleem ook voor, terwijl hij nog redelijk nieuw was. De rubbers waren goed, er zat geen vuil tussen etc.
  Ik heb gebeld met Etna en de man aan de telefoon kon me vertellen dat het een bekend probleem is; de naden van de sproeiarm (beneden voornamelijk) kunnen losgaan, waardoor het water niet op de juiste manier door de machine gaat; blijkbaar maakt dit zoveel verschil dat het water er dan ook uitloopt, ongeacht de staat van je rubbers. Ik heb een nieuwe sproeiarm toegestuurd gekregen, die er op geklikt en nooit meer een probleem gehad.

  Op de site van Etna/Atag/Pelgrim kun je volgens mij een formuliertje invullen, dan hoef je niet eens te bellen.
  Succes!
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu