Lekkage douchebak

Klusje

  • #1
Redelijk snel na plaatsing van een spiksplinternieuwe douchebak in de badkamer kwam ik er achter dat deze lekte. De precieze plek van de lekkage heb ik niet kunnen vaststellen maar het kwam ergens bij de afvoer van de douchebak zelf vandaanvandaan. Dit heb ik kunnen vaststellen omdat het plafond onder de douchebak open ligt.

Nu is er iemand langsgeweest om de zaak te repareren en tot mijn grote verbazing was er geen lekkage meer vast te stellen! Kan het zo zijn dat er misschien een klein lekje heeft gezeten dat inmiddels is dichtgezet met kalk of vet (tussen constatering van de lekkage en langskomen van man voor reparatie zat ruim een maand)? Heeft iemand misschien een andere verklaring?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Het is mogelijk dat de afvoerplug iets scheef gemonteerd was, het rubber van de afdichting gaat zich nog "zetten" en dan kan dit voor komen.
Draai de bout of wartel waar de plug mee vast zit wat strakker aan voor de zekerheid.
 

Rioolman

  • #3
Kleine lekkages van afvoeren kunnen door het gebruik dicht gaan zitten.
Het kan natuurlijk ook dat ze spontaan weer gaan lekken, nu je er nog bijkan komen is eea nakijken wel gewenst.
 

Klusje

  • #4
Bedankt voor jullie reacties. Ik zal het een en ander strakker aandraaien en nog een keer controleren of ik ergens een lek kan vinden voordat volgende week het plafond onder de douchebak dicht gaat. Ben echter bang dat ik het niet ga vinden en dat er niets anders overblijft dan hopen dat het niet meer gaat lekken.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu