Lekkage Bosch vaatwasser SGS 46A62/45

Wim JS

  • #1
Hallo,

Ik heb een lekkage probleem met een Bosch vaatwasser, type SGS 46A62/45 FD 8311.
Er komt water in de lekbak onder de machine terecht en ik weet niet waar dit vandaan komt.
Na het nodige rondgelezen te hebben op dit nuttige forum meende ik het probleem gevonden te hebben. Het labyrint was behoorlijk vervuild. Dit heb ik schoongemaakt, alle slangen waar ik bij kon heb ik losgemaakt en doorgespoeld en de machine enkele malen een soda behandeling gegeven. Op zich loopt ie als een zonnetje, maakt braaf alle programma's af, maar er komt nog steeds water in de lekbak. Dit hevel ik er steeds uit om te voorkomen dat de vlotter de machine uitschakelt, maar ik wil toch liever de lekkage verhelpen, zodat de voorplint er weer onder geschroefd kan worden.
Tijdens een wasbeurt heb ik met een zaklampje naast de machine (die op blokken stond) gelegen om te speuren naar een lekkage, maar heb niets kunnen vinden.
Ik vrees dat ik de lekbak helemaal moet losschroeven om de lekkage op te sporen. Klopt dit? Of is er een minder ingrijpende manier om te controleren waar de lekkage vandaan komt?
Wie weet raad?
 

Henny

  • #2
Verwijder eerst het bovenblad en hierna de zijplaten.

Na het verwijderen van de isolatiedeken, heb je een goed zicht op
de meeste onderdelen.
 

Wim JS

  • #3
Bedankt voor het snelle antwoord.
Ik heb de lekkage gevonden, namelijk bij het zoutreservoir. Het lijkt of de druppels vanaf de zwarte isolatie net boven het reservoir komen, want ook daar zitten kalkvlekken op (zie foto). Maar ik heb geen druppel zien vallen.



Moet ik nu het zoutreservoir verwijderen en rubberen pakkingen vernieuwen? En hoe krijg ik dat reservoir eruit?
 

Henny

  • #4
Draai de moer, waarmee het zoutvat in de kuip gemonteerd zit, eens goed vast.
Deze moer zit onder de deksel van het zoutvat gemonteerd.

Ook is het mogelijk dat er, door het morsen van zout, kleine gaatjes rondom de vulopening van het zoutvat in de kuip zijn ontstaan.
Vul daarom altijd het zoutvat, vlak voordat de machine in werking gesteld wordt.
 

Wim JS

  • #5
Ok, bedankt. Ik heb de moer eraf gehaald, de bodemplaat rond het gat goed schoongemaakt, het zoutreservoir een beetje verschoven en de moer weer stevig vastgezet. Daarna een programma gedraaid en geen lekkage meer gezien.
Voordat ik de zijkanten weer vastschroef en de machine weer terugplaats, draai ik morgen nog een programma om te controleren of het probleem echt is verholpen.
Wel vreemd dat er aan de binnenzijde van de moer geen rubber pakking zit. Dit zou een hoop narigheid voorkomen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu