Bosch Vaatwasser lekkage mysterie.

Jaap1234

  • #1
Goedemorgen,

Ik heb een Bosch Exclusiv Vaatwasser uit 2004. (Typenr is SGS85E02EU/15 FD 8406)

Een week geleden bleef de machine maar pompen midden in het programma, ook als de deur open gedaan werd. Ik ben met hulp van dit forum op expeditie gegaan in mijn eigen afwasmachine en merkte meteen al dat er water op de bodemplaat stond. Hoe? Nou ik kantelde de wasmachine en mijn sokken begonnen nat te worden.

Ik heb gezocht naar de oorzaak van de lekkage maar ik zou graag jullie advies hier bij willen vragen. Ik heb de machine aan de linkerkant geopend omdat de vlotter eventueel de oorzaak van de lekkage kan zijn, maar de plaatjes van labyrinten hier op het forum zien er toch steeds anders uit dan bij mij.

Op foto 1 kun je het Labyrinth van mijn vaatwasser zien.

Ik heb hier echter geen rode vlotter gezien zoals op andere foto's op dit forum.

Ik heb een poging gedaan om het labyrint los te krijgen maar dat is niet gelukt want ik wilde niks forceren. Ik heb wel een soort van verloopstukje dat volledig verstopt was gevonden en schoongemaakt in de hoop dat dat het euvel was. Op onderstaande foto heb ik omcirkeld wat ik heb schoongemaakt. (Waar dient dat deel eigenlijk voor?)


Met goede hoop heb ik vervolgens alles weer dicht gemaakt en de inmiddels opgelopen vaathoop in de afwasmachine gedaan. Het programma startte wel, maar middenin kreeg ik alsnog dezelfde fout. De machine bleef maar pompen en zal dus ergens anders lekken.

Vanwege mijn kleine keuken en het feit dat de meest interessante onderdelen onderin de wasmachine zitten is het voor mij erg lastig om te kijken wat er lekt als ik hem aansluit. Hieronder een foto van de onderkant, misschien kan iemand van jullie mij op weg helpen?


Alvast heel erg bedankt en ik hoop dat jullie mij kunnen helpen met het ontrafelen van dit mysterie!

Met vriendelijke groet,

Jaap
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #2
De slang van de hoofdpomp naar het verwarmingselement ziet er niet goed uit.
 

Jaap1234

  • #3
Hartelijk bedankt S.oldeerbout! Ik ga er vanavond mee aan de slag en ga alvast op zoek naar dat onderdeel. Hoop dat ik in staat ben om het zelf te vervangen.
 

Jaap1234

  • #4
S.Oldeerbout zou ik nog wat mogen vragen? Ik heb geinformeerd naar een vervangende slang, maar de shop waar ik dat vroeg vertelde dat ze die niet los verkopen, ik moest meteen het hele element kopen a 120 euro. Zou jij weten of dit onderdeel normaal gesproken los te krijgen is?
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #5
Dat klopt het is het element en dus één geheel.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu