Bosch inbouw vaatwasser - eenmalige lekkage????

Srna513006

  • #1
Er zijn hier wel heel veel topics over lekkage Bosch vaatwassers maar eigenlijk geen één die mijn onderwerp goed raakt maar misschien kijk ik er overheen.
Onze inbouw vaatwasser Bosch SHV 4613/34, FD Nr. 8206, dus 15 jaar oud lekte gisteren volledig spontaan en wel via de onderzijde deur.
De hoeveelheid gelekt water was circa een half kopje vol maar wel voldoende om een behoorlijke plas op het laminaat achter te laten.
Als ik van onderen achter de deur daar boven voelde was daar een soort zwarte spons over circa driekwart lengte van de deur welke helemaal nat was, dus dat was wel de lekkage.
Omdat de vaatwasser 15 jaar oud is willen wij natuurlijk geen kosten meer aan maken en was ik al op zoek naar een andere vaatwasser.

Omdat wij vandaag de vaatwasser nog eens wilde gebruiken hebben wij 2 dweilen onder de deur gelegd maar wie schetst mijn verbazing toen ik constateerde dat tijdens de hele wasvoorgang geen lekkage is opgetreden.

Wat kan de oorzaak zijn van deze schijnbaar eenmalige lekkage?
Kan er iets tussen de afdichting van de deur en het frame hebben gezeten of zijn er wellicht nog andere mogelijke verklaringen?

Toch misschien maar preventief de vaatwasser vervangen?
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Controleer de sproeiarmen eens goed. Wanneer er in één ervan (vaak de onderste) een scheur oid. zit, wordt het water direct naar de deur gespoten en kun je dit effect krijgen.

Als dat inderdaad het geval is, is een sproeiarm geen (duur) onderdeel om meteen je hele vaatwasser voor te vervangen. :wink:
 

Srna513006

  • #3
Bedankt, zoiets had ik ook al ergens gelezen maar dacht op dat moment, wat heeft een sproeiarm nu met lekkage maken maar schijnbaar toch wel mogelijk.

Is de onderste sproeiarm makkelijk te demonteren om op een scheur te kunnen controleren?

HERSTEL al gevonden maar geen scheur te ontdekken..
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #4
Er kan ook een touwtje of een satéprikker tussen rubber en deur hebben gezeten. Of een sliert bami.
 

Srna513006

  • #5
Inderdaad, daar sta je niet bij stil maar de tijd zal het leren want je staat niet op te wachten om een vaatwasser te vervangen.
Ik hoop dat die nog enige tijd lekvrij blijft...
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu