Lekkage bij afvoer bij gebruik warm water

Narev

 • #1
Zoals de titel al doet vermoeden hebben we last van lekkage bij de afvoer van de keuken. Dit lijkt zich vooral te manifesteren als we te heet water afvoeren alsof er dan speling ontstaat waardoor hij gaat lekken op de plekken aangegeven in de foto. Nu vermoed ik dat dit komt omdat hij op die plekken niet goed afsluit maar ik kan hem daar niet strakker aandraaien. Het werkelijke probleem lijkt daarom te zitten in het feit dat de afvoer volledig scheef zit, of zou dat niet uit moeten maken? Nu heb ik alleens geprobeerd dit te herstellen maar het grijze deel is verlijmd en vanaf daar lijkt hij al scheef te lopen. Wat zou voor mij de beste optie zijn om dit te herstellen en wat heb ik daarvoor nodig?
IMG_20210329_191910.jpg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Michel Klusser

  • #2
  Klopt, had ik ook, ergens stond iets scheef, alles uit elkaar halen , opnieuw aandraaien en toen geen lekkage meer. Lijkt wel of die grijze iets te lang is.
   

  Jackd

  • #3
  De linker blauwe cirkel iets omhoog, de rechter blauwe cirkel iets naar links.
  Eigenlijk eerst alles even los, dan eerst het witte deel netjes in elkaar en kijken of het zonder trekken en duwen aansluit op het grijze.
  Ik gok dat het grijze deel nu scheef getrokken wordt, ik gok ook dat het horizontale grijze deel iets te kort is.
   

  Sleutelmeneer

  • #4
  knelsiphon zit rechts te ver over de pvc heen waardoor hele siphon schuinkomt en schuifdeel zit te ver omlaag waardoor pvc ook omlaag geduwt wordt. Elke knelring heeft een rubber en als het scheef in elkaar zit kan die niet strak geklemt worden. Alles losmaken en even opnieuw monteren
   

  Narev

  • #5
  Ik zal het morgenochtend nog eens uit elkaar halen, maar mij staat bij van de laatste keer dat ik dit probeerde, dat het juist andersom was. Het horizontale grijze deel lijkt scheef te zijn en de rest daardoor scheef te trekken. Dat deel zit ook verlijmd en is dus ook veel steviger dan de rest wat alleen vast gedraaid zit.
   

  Michel Klusser

  • #6
  Alles uit elkaar halen, wit opnieuw in elkaar draaien. Lijkt wel of grijs iets te lang is waardoor die scheef gaat. Grijs afzagen en passen en meten en kijken hoeveel grijs je precies nodig hebt.
   

  Narev

  • #7
  Heb het hele zooitje nog een keer uit elkaar gehaald en hij lijkt nu beter in elkaar te zitten dank voor alle tips. Ik heb wel nog steeds het idee dat het grijze deel scheef is, dus mogelijk dat het probleem zich weer opnieuw gaat voordoen. Ik kan overigens zelf niet beoordelen of het grijze deel nu te lang is maar ik heb niet heel veel speelruimte omdat de afvoerslang van de vaatwasser er ook nog aan vast zit.

  IMG_20210408_113203.jpg

  IMG_20210408_112951.jpg

  IMG_20210408_113805.jpg
   

  beidehandjes

  • #8
  Misschien kun je de grijze pijp iets naar beneden duwen
   

  Narev

  • #9
  Misschien kun je de grijze pijp iets naar beneden duwen
  Maar houdt ik dan niet het probleem want de horizontale pijp zit scheef als ik deze omlaag duw dan blijf het probleem toch bestaan?
   

  Rola

  Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #10
  Niet wrikken aan de grijze pijp, grote kans dat er dan wat breekt als het geheel gelijmd is.
  Het witte spul spanningsvrij opbouwen.
   

  Narev

  • #11
  Het probleem hierbij is dus dat doordat het grijze deel scheef staat is dit vrijwel niet te doen. Of ik zou een ondersteun pilaar onder dat grijze deel moeten plaatsen maar dan komt daar spanning op te staan met kans dat er iets afbreekt idd.
   
  Laatst bewerkt door een moderator:

  Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  • #12
  Grijze rechtopstaande deel voorzichtig verwarmen met een verfbrander, en zuiver verticaal plaatsen. Zorg dat de basis goed is...
   
  • Like
  Waarderingen: Jackd

  beidehandjes

  • #13
  Zou het grijze deel afzagen en dan vanaf de sifon netjes opnieuw aansluiten.
  Maar ik ben een leek hoor. En gek op zagen. Hoe loopt het onder het kastje?
  Grijze pijp heeft nlbruimte zie ik bij inzoomen foto
   
  • Like
  Waarderingen: Jackd

  Sleutelmeneer

  • #14
  Je kunt de grijze pijp een stukje boven het hout gewoon afzagen dan met een 40/40 mof/mof gewoon opnieuw dit maken tot waar de siphon begint. Eerst meten, dan zagen en als alles spanningsvrij zit aftekenen en lijmen :)

  Wat mij betreft zou ik hem iets lager laten (hij gaat nu meer dan 90 graden naar links omdat hij net te hoog is) en dan hem de pijp richting siphon ieeeets langer laten want die schuift gewoon in het witte deel van de siphon met de rubber, daar is nog plek voor in de witte pijp die aan de pvc vast komt. Dan zit het recht :).
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #15
  Dat stukje grijze pijp zit scheef, je kunt zagen wat je wilt maar ook als je er een sok tussen zet krijg je dezelfde schuinte.
  Walker geeft de beste tip.
   

  Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #16
  Naamloos.jpg
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu