Lekkage badkamer muur - water loopt uit de kunststof omzwachteling

Fred badkamer

 • #1
hallo, ik heb helaas een lekkage in de leiding in de muur boven mijn douchebak. Er kwam opeens water in de huiskamer uit het plafond en de muren naar de kamers ernaast bleken vochtig te zijn. Ik heb de boel waar ik dacht dat de lekkage zat deels weggehakt en zie dat de leidingen erg oud en zonder plastic of iets eromheen in de muur gemetseld zijn. Maar / en het water loopt uit de kunststof omzwachteling van de onderste leiding (zie foto's, ze zijn van groot naar klein genomen) .. Mijn nieuwbouwwoning is uit 1974 en ik vraag me af of ik meer problemen met deze aangelegde leiding in deze muur kan verwachten.. Ik ga het ook nog bij de buren vragen wat hun ervaringen zijn. Hoe zien jullie dat? Ik ben bang dat als ik die ene deels leiding vervang er later toch meer ellende komt. Deze lekkage is vrij groot en lijkt nu de enige te zijn. Mijn dank is groot.

59e71054-95b7-4586-84bb-56d4746fa601.jpg 87887b76-1c8b-4fdc-82f1-d5c0cd56d6da.jpg 82155f71-f266-4ef7-b056-820a3fd29464.jpg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Het lijkt dat warm waterleiding lekt maar kan ook zijn dat omdat het laagst is dat je het daar ziet.
  Of maak eens om de kraan vrij misschien komt het daar vandaan en loopt de om manteling van de wicu buis met witte PE-mantel in.
  Of net daar waar ie drupt leiding lek is.
  Of achter de rozet was niet gekit, veel kalk aan slag warme kant op rozet.
  1654443877941.png
   
  • Like
  Waarderingen: Fred badkamer

  Fred badkamer

  • #3
  hallo Henk, dank voor je supersnelle reactie, ik ga je opties bekijken en di plekken vrij maken. En wbt mijn vraag of ik meer problemen met deze aangelegde leiding in deze muur kan verwachten? Weet jij daar iets over? Of is dat koffiedik kijken? Dank!
   

  Peter

  Specialist Bouw/Sanitair
  • #4
  Zo te zien lekt het rondom de aansluitingen van de kraan.
  De muur is helemaal verzadigd.
  Je had eigenlijk eerst de verzekering moeten bellen.
  Je bent hier voor namelijk voor verzekerd als je een inboedel verzekering hebt.
  Verzekering stuurt dan een bedrijf om de lekkage op te sporen, en eventueel te herstellen.
   

  Fred badkamer

  • #5
  ja, dat is zo, dat bedacht ik m ook, ik kan de verzekering nog vragen de schade te laten repareren maar ik wil al een tijd een nieuwe badkamer en ben vraag me af of de leidingen in de muur niet te slecht / oud zijn?
   

  Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  Moderator
  • #6
  Cement (van tegellijm of stucwerk) is agressief tov koperen leidingen. Daarom moeten koperen leidingen ook beschermd worden.
   

  Marcn.88

  Vaste Beantwoorder
  Moderator
  • #7
  snij de mantel van de buis is verder los, als ďe koperleiding groene puntjes vertoont zou ik adviseren om de gehele leiding te vervangen
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu