Lekkage afvoerpijp kruipruimte

Hakuna

  • #1
Na het leggen van Tonzon-folie in de kruipruimte ben ik erachter gekomen dat we een lekkende afvoerpijp hebben. Ik heb het water weggedweild en er voorlopig een emmertje onder gezet om te kijken hoe snel die zich vult.

Heeft iemand een tip of/hoe ik dit zelf kan oplossen?


 

Marcn88

  • #2
Buis loshalen, dit zijn hulpstukken voorzien van een rubber waarschijnlijk is er een rubber dubbel gedrukt of gescheurd
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #3
Zo te zien aan sporen loopt water langs de buis komt hoger weg!
 

Hakuna

  • #4
Bedankt voor de reacties. Ik ga maar 'ns kijken of ik kan opsporen welke afvoer dit precies is; 'ns kijken of ik de lekkage 'live' kan zien. Als de lekkage inderdaad van hogeraf komt, wordt het wellicht een wat lastiger klusje :?
 

Hakuna

  • #5
Ik heb vandaag weer ns gekeken hoeveel water er in de emmer zat en daarbij nog eens goed naar boven gekeken. Het blijkt dat de hele buis loszat....



Ik heb de buis vastgeduwd. Hierdoor zat er wel opeens ruimte tussen de pijp en de ondersteunende pijp met het piepschuim erop. Ik heb hier wat tussengedaan, zodat ie weer goed ondersteund wordt.



Ik zag nu ook pas dat op een aantal plaatsen de pijpen niet meer goed vasthangen aan de vloer. De metalen schroefstaaf zit niet meer in de tieripachtige bevestiging vast.

Zijn die dingen ergens los te koop?


Na het terugduwen van de pijp zag ik wel opeens dat op een bevestigingspunt van 2 pijpen nu ook druppels eruit kwamen; voorlopig hier ook maar een emmer onder gezet. Hoe kan dit het best worden dichtgemaakt?

Als je goed kijkt kun je een druppel zien hangen.

Alvast bedankt voor suggesties.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #6
Die beugels zijn er niet meer.

kijk anders op deze site hier zie je verschillende modellen.
https://www.google.com/search?q=riool+ophangbeugel
op die plek waar een druppel zit zie je ook dat de buis uit de mof is geschoven druk henm maar verder er in.
 

Hakuna

  • #7
Ik was er al bang voor dat die beugels er niet meer zijn; ik had ook al wat gezocht natuurlijk, maar ik vond geen plaatjes die leken op wat er bij mij zit.

Is er nog wel iets te koop wat te gebruiken is met het de metalen schroefdraadstang die al in de vloer vastzit? Het is lastig te zien op de zoekmachineplaatjes. Zou dit wellicht een optie zijn?:

Maakt het nog uit van wat voor materiaal de beugel is? Of moet dit perse kunststof of metaal zijn?

Bedankt voor de suggestie om de buis terug te duwen; ik had alleen nog maar naar boven geduwd, maar nog niet horizontaal. Dat zal ik inderdaad nog ff proberen.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #8
Je kunt die beugel gebruiken, als de draad stang te kort is kan je een verbinding draadsok gebruiken en dan stukje draadstang naar de beugel

draadsok
 

Hakuna

  • #9
Bedankt! Ik ga het binnenkort proberen. Wordt vervolgd...
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu