Lek gasblok na plaatsing slimme meter

Odette

 • #1
Goedemorgen CV monteurd en Loodgieters,

Ik heb een vraag.
Bij het wisselen van een gasmeter naar een slimme gasmeter. Is het dan van belang de gaskraan naar de Cv ketel dicht te draaien op het moment dat de installateur de druk opvoert op de gasleiding i.v.m. eventuele schade aan de CV ketel, zoals het gasblok?! Heeft u hier ervaring mee?!

Mijn CV is afgelopen november nog helemaal doorgemeten en gereviseerd maar de installateur en Stedin zeggen dat de CV ketel en het gasblok hier tegen moeten kunnen.
Inmiddels zijn mijn bevindingen via mijn eigen cv monteur en meerdere artikelen op het net dat het zeker wel van belang is om eerst de gaskraan richting de CV dicht te draaien om schade te voorkomen.
De installateur heeft dus eerst de druk opgevoerd, toen en LEK gevonden en mij daarna pas gevraagd waar mijn ketel zich bevond. Mijn CV monteur zegt dat deze schade helaas regelmatig voorkomt door het niet dichtdraaien van het gaskraantje naar de CV ketel. Heeft iemand hier ervaring mee?! Alvast bedankt
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Kees

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Nadat je je vraag op het BNNVara Forum niet naar wens beantwoord kreeg probeer je het hier nog maar eens?

  Je bent hier echter niet aan het juiste adres: hier worden alleen eigen klusvragen beantwoord, meningen over wat een monteur zegt worden hier niet gegeven.
   

  JeffreyD94

  • #3
  Hiervoor kun je het beste de fabrikant zelf bellen, deze forum is niet bedoeld om conflicten te verhelpen. (Lees forum regels.) zoals Kees al aangaf.
   

  Kees

  Vaste Beantwoorder
  • #4
  Het probleem heb je trouwens ook al aangekaart op een klachtensite.

  Als je googelt, dan vind je vast nog meer identieke gevallen, waaruit duidelijk blijkt dat het hier gaat om een juridische kwestie.

  Bijv. deze 'casus'.

  Je zult je dus tot een advocaat of rechtsbijstandsverzekering moeten wenden om je gelijk te krijgen. Op Klusidee hoef je over juridische kwesties geen uitspraken te verwachten.
   

  DSR9500

  • #5
  Om een antwoord te geven .... :wink:

  in de specificatie van de ketel,
  kun je hopelijk terugvinden welke maximale gasdruk de ketel aan kan.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu