Leidingverloop cv/zone's

Edwinh83

  • #1
Beste klussers,

In ons huis willen we de complete installatie up to date brengen, dus ook de cv leidingen.

-Begane grond willen we verwamen doormiddel vloerverwarming, 3 zone's, 1 hal, 2 woonkamer/keuken, 3 hal achter met toilet. daarnaast komt er ook een hout(cv) kachel te staan.

-1ste verdieping 4 radiatoren, badkamer, 2x slaapkamer, was/cv hok.

-Zolder, 2x slaapkamer.

Voor de begane grond trek ik 3 sturingen voor de zoneregelingen, ook naar elke andere kamer trek ik een kabel mee.

Mijn vraag gaat over de cv leidingen, moeten deze onafhankelijk naar een verdeler bij de ketel gemaakt worden, of kunnen ze afgetakt worden vanaf een hoofdleiding? En is een bypass/"kortsluiting" noodzakelijk in de installatie?

Alvast bedankt voor de hulp!
groetjes Edwin
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Je kan aftakken van een hoofdleiding, je moet wel rekening houden met de positie van de zone afsluiter, daar moet je wel bij kunnen.

Als in een systeem circulatie niet 100% gewaarborgd is moet je een bypass plaatsen.
Dit zodat als de kleppen allen dichtlopen de ketel zijn stroming over de wisselaar kan behouden.
 

Edwinh83

  • #3
Dus bij elke aftakking zou dan een afsluiter komen als ik het goed begrijp. Dan is het handiger om een verdeler te plaatsen met de afsluiters daarop. Wel wat meer leiding werk, maar een stuk handiger bij storingen en je hoeft geen rare sprongen te maken om bij de afsluiters te komen.
 

Edwinh83

  • #4


Op de begane grond komt er een houtkachel, om toch kamers boven te kunnen verwarmen heb ik net gelezen over wifithermostaten, deze zouden elke radiator onafhankelijk kunnen sturen en daarmee de ketel aansturen. Is dit een logische installatie en gaat dit op deze manier werken? of is een zoneregeling een betere optie?
groetjes edwin
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #5
Een CV Houtkachel klinkt leuk, maar gaat niet werken samen met je vloerverwarming beneden. De kachel genereert zoveel stralingswarmte, dat de thermostaat van de vloerverwarming niet open zal gaan.
 

Edwinh83

  • #6
Nee dat idee had ik ook. Maar de vloerverwarming gebruik ik alleen als de houtkachel niet brand. Het is inderdaad of de 1 of de ander.

Het gaat er mij meer om of die radiator kranen een goede oplossing zijn om boven te kunnen stoken als de houtkachel aanstaat en of de leidingdiameters juist zijn.
 

Marcn88

  • #7
Die kachel is dit een stukhout kachel of op pellets?
bij een stukhout kachel ben je namelijk ook een buffervat nodig
 

Edwinh83

  • #8
Het wordt een stuk hout kachel. Leiding WERK leg ik vast door de kruipruimte naar een plek waar een buffervat kan staan. De kachel komt in een 2 fase
 
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
1

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu