Leidingisolatie steenwol schalen bij flauwe bochten?

Grondig

  • #1
Ik wil mijn cv leidingen in de kruipruimte isoleren. De leidingen zijn van Rehau - semi flexible kunstof en zijn grotendeels recht maar lopen hier en daar in flauwe bochten. Bijv. een stuk van 5m lang dat over die lengte een bocht van 90 graden maakt: ca. 10-20 graden buiding per meter.

Mijn vraag is of ik dit met steenwolschalen (voorgevormde steenwol buizen met alu bekleding) kan bekleden. deze steenwolschalen komen in rechte stukken van 1m. Kun je dit materiaal enigszins vormen/buigen of is het daar te stijf voor?

Als iemand hier ervaring mee heeft hoor ik dat graag.
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #2
Steenwol schalen buigen is meestal geen succes, zeker niet als zo ook nog moeten worden bekleed met aluminium.

Ik hoop wel dat het 100% droog is in de kruipruimte anders is steenwol snel nat en verteerd.

Vr Gr en succes ermee
 

Grondig

  • #3
Het gaat om dit soort isolatie - zie foto:
 

Grondig

  • #4
Ter terugkoppeling en afsluiting van deze vraag: ik heb dit isolatiemateriaal inmiddels aangebracht om mijn verwarmingsleidingen en dat gaat prima.

Bochten van ca. 10-20 graden per meter lengte leveren geen problemen op. Bij scherpere bochten kun je kleine diameters buis (enkele cm) nog wel gevormd krijgen maar grotere niet goed. Ik zou dan adviseren om bijv. een stuk van een halve meter te nemen en dat dan schuin (in verstek) af te snijden, en dan daar het volgende stuk tegen aan om zo een 'bocht'/'flauwe hoek' te maken.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu