Leidingen water en verwarming

Bridgewood

  • #1
We zijn inmiddels druk bezig met de renovatie van onze jaren 60 woning. Er is een vraag waar ik niet echt een antwoord op kan vinden.

Het plaatsen van de leidingen (water en cv) en het aansluiten daarvan is het probleem niet. Alleen de vraag hoe werk jullie ze weg ?

Optie 1 :

Rechte lijnen en redelijk strak langs de muren. Dus meer meters en bochten

Optie 2 :

Zo kort mogelijk en als het kan recht naar de radiator toe. Weinig tot geen bochten en minder leiding

Alvast bedankt!
 

Infine

  • #2
Ik neem aan dat je door de dekvloer bedoeld? Maakt in principe niets uit, net hoe het uitkomt met eventueel ander leidingwerk. Foto's maken is wel wijs, mocht je eventueel in de toekomst nog wat moeten doen in je vloer dan weet je waar je wel en niet moet zijn. Wel Moet je ervoor zorgen dat de waterleiding niet opgewarmd kan worden door de cv leidingen
 
  • Like
Waarderingen: Ronny

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #3
Wel zorgen dat water en cv leidingen niet naast elkaar liggen.
 

Klussen.

  • #4
Vooral de koud waterleiding minstens 30 cm van cv of vloerverwarming leggen. Liefst isoleren. E.e.a. i.v.m. de legionella bacterie.

Quote verwijderd, die zijn overbodig als de tekst er net boven staat, mod.
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Bridgewood

  • #5
Dan ga ik voor de kortste route en maak ik duidelijke foto's , mocht er een keer wat zijn. Ze gaan onder de houten vloer (eerste verdieping) door en dan boven de gipsplaten tussen het rachelwerk zodat ze bij de onderaansluiting van de radiatoren uitkomen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu