Leidingen naar een convectorput onder betonnen vloer

Jeroen68

  • #1
Ons huis krijgt een serre aangebouwd. Groot huis uit 1890 met vloer ong 40cm boven maaiveld (dus treden voor voordeur). Vloer heeft een kruipruimte eronder. De aanbouw is op de moderne manier. Betonnen ringbalk op funderingspalen. Daarop een gestorte broodjesvloer. De betonnenbalken daarvan liggen evenwijdig aan de oude gevel. En daarin wordt een uitsparing gelaten voor een convectorput.

Dit gaat redelijk snel blijkt nu... Vrijdag twee palen, Maandag bekisting gemaakt en chemische ankers in de muur, dinsdag de ringbalk gestort. Het is nu nog dinsdag, maar woensdag gaat de betonnen vloer erin.... Met uitsparing voor de convectorput.

Ik bedacht me net daar natuurlijk leidingen heen moeten. En ook dat ik nooit meer onder de nieuwe vloer zou kunnen komen. Nu is de vraag wat hier gebruikelijk voor is?

Ik gebruik unipipe leidingen. De radiator is 7kW, dus ik dacht aan 20mm pipe. De afstand van gevel naar convectorput is 2m. Ik dacht aan het leggen van een buis om leidingen doorheen te trekken. Bijvoorbeeld een 75mm pvc buis. Maar aangezien die dingen altijd tikken dacht ik dat wellicht niet het slimste is. Iemand advies?
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #2
Radiator in de convectorput?, convectoren in een put aansluiten is het handigst om aan te sluiten met slang 14x2 of slang 16x2.

De slang is nog redelijk beweegbaar, als je op je kop in de put ligt aan te sluiten :mrgreen:

Omdat de slang in een mantelbuis ligt maakt dat zeker geen kabaal van tikken en dergelijke, de slang 14x2 past met de juiste ring in een standaard 15 mm knelfitting verbinding.

Vr Gr en succes ermee
 

Xr8

  • #3
Indien er een dekvloer op komt kun je ook hier doorheen gaan en boven in de put een paar gaatjes boren.

Succes.
 

Jeroen68

  • #4
Dat moet lukken. Wat ik me dan afvraag, de aansluiting zit onder in de put lijkt me, en vanaf die (nieuwe dekvloer) loopt de leiding verder in huis 20cm lager. Oftwel, het stukje door de dekvloer wordt het hoogste punt. Heb ik dan een ontluchtingsprobleem?
 

Xr8

  • #5
In de put op de leidingen een ontluchtingknie plaatsen.

Succes.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu