Leidingen bij nieuwe muur

Hlo

 • #1
Goedemiddag,

Een vraag betreffende een muur die ik aan het betimmeren ben. Leidingwerk zit zo'n 10 cm van de muur af. Nu is het zo dat de leidingen allemaal vrij oud zijn en ik ze na verloop van tijd wel nagekeken wil hebben/vervangen. Helaas kan dat op dit moment nog niet gebeuren, maar wil ik het wel weggetimmerd hebben. Mijn idee is tot het leidingwerk aftimmeren/isoleren en dan een koof om het leidingwerk heen, overlappend naar de betimmering.

En hoe zit het met de isolatie, is het schadelijk voor wat dan ook als ik de leidingen (dus ook warm) instop met isolatie of moet er lucht omheen zitten? Reden voor de vraag is omdat het gaat om een buitenmuur waar veel kou vanaf komt.

Graag hoor ik jullie mening. 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Rola

  Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
  Als je ze wegtimmert dan bestaat de kans dat ze bij een strenge winter bevriezen.
   

  Hlo

  • #3
  Bevriezen zal niet snel gebeuren, achter de muur zit een kleine ruimte waarnaast het volgende pand staat. Dit betreft zo'n 30 cm tussenruimte wat van boven en achterzijde afgesloten zit. En wat zou in zo'n situatie moeten gebeuren als het wel weggetimmerd wordt, inpakken?
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu