Leeg laten lopen vloerverwarming. Is deze nu leeg?

HenkJoffel

  • #1
Hallo,

Afgelopen donderdag hebben we eindelijk de sleutel van ons nieuwe huis gekregen. Tijdens de keuring wisten we dat de huidige vloerverwarming die er ligt, oud is. Dit zijn beruchte zwarte buizen die poreus kunnen raken. Deze ligt er na verwachting al 20+ jaren in. Aangezien we niet gek zijn op de vloer dachten we mooi gelijk dit alles te laten doen.

Nu komen dinsdag de slopers voor de stenen tegels te verwijderen en twee weken erna de nieuwe vloerverwarming + vloer. D nieuwe vloerverwarming wordt in een nieuwe dekvloer gefreesd, maar zal dus ook door de oude buizen heen gefreesd worden.

Nu is gevraagd het CV systeem te legen (vooral dus de vloerverwarming) wat logisch is.

Nu hebben we netjes de CV en motor uitgezet (motor 2 minuten later, toen we al aan het legen waren). Aftappunt een slang laten lopen naar de afvoer (die lager gelegen ligt). De aftap punt is het lagste punt ook in he huis. Toen hebben we van boven naar beneden rustig alle ontluchtingsventielen van alle radiatoren open gezet totdat er niets meer uit kwam.

Nu komt het; nadat het water gestopt was, wilden we echt weten of de vloerverwarming leeg is. Het water ligt in platte buizen dus de kans is groot dat er nog wat ligt.

De woning is een split level woning waarbij onder het hoogste deel de verder zit (onder het huis dus niet in een kast o.i.d.). Dat is fijn want je kunt er goed bij.

Nu hebben we van de aanvoerslangen alle buizen losgekoppeld en laatste beetjes leeg laten lopen. Het allerlaagste punt van deze leidingen zijn de afvoerbuizen, maar deze krijgen we met geen mogelijkheid eraf.

Mijn vragen zijn nu;
- is de vloerverwarming naar idee genoeg leeg voor de slopers en de nieuwe vloerverwarming?
- aangezien deze buizen oud zijn, zal ik ze gewoon doorsnijden en verder leeg laten lopen? (En dan nog in de aanvoerbuizen blazen om restant eruit te persen)
- zal ik op hoop van zegen morgen checlen of er een loodgieter nog kan naar laten kijken?

Of andere tips??

Ik heb dit nog nooit gedaan dus ik vind het wel erg spannend eigenlijk.

Hier een foto van de verdeelunit.

 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #2
Dat kleine beetje water in de pijpen is geen probleem als het systeem verder wel goed leeg is.
daar kan die frees wel tegen
 

Neesje

Specialist Verwarming
  • #3
Anders even leegzuigen met een waterstofzuiger!!!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu