Led spots in badkamer, wirwar draden

Rened80

 • #1Ik wil graag van 12 volt naar gu10 led lampen (geschikt voor 220 volt) in de badkamer. Bij het loskoppelen van de transformator heb ik niet goed opgelet hoe deze was aangesloten. Nu lukt het me niet meer om de juiste aansluiting te vinden.

De lichtschakelaar bevat zoals het hoort een bruine en zwarte kabel. Er worden drie zaken aangestuurd nl. het licht, het bubbelbad en ventilator met deze schakelaar. Dit creëert een wirwar van draden bij de centraaldoos waardoor ik niet helder krijg hoe ik de spot moet aansluiten (en via lasdozen door kan gaan naar de andere lichtpunten)

Ik vermoed dat de geribbelde slag de kabels van de schakelaar bevat. Kunnen jullie aangeven hoe ik de spot zou moeten aansluiten?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Gerrit B

  Specialist Telecom
  • #2
  Wat je hier moet doen is eerst alles fatsoeneren en aan de eisen laten voldoen.
  Los hangende lasdoppen en kroonsteentjes horen niet in een elektrische installatie en zijn vaak de oorzaak van brand in een installatie.
  Zou ik bij zoiets komen dan heeft de opdrachtgever de keus; opdracht geven om het in orde laten maken of ik pak mijn spullen weer in en zet op de factuur dat er een gevaarlijke situatie is aangetroffen waar wij niet aan willen werken en geen risico voor willen dragen.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu