Led spots in verlaagd plafond badkamer

HenkL14

  • #41
Sommige spots hebben inderdaad de mogelijkheid om de bedrading in door te verbinden. En als de foto's kloppen op de website, is dat bij die Sylvania spots zo.

Als dat niet zo is, kun je ook de twee draden in het ene punt doen, maar dan wel even een adereindhulsje gebruiken.

Een andere optie is een lasdoosje gebruiken die door het gat van het spotje past en daar de verbindingen naar de spotjes maken.

Verbindingen met 230V horen altijd ergens in weggewerkt te zijn.

De sylvania spots zijn niet dimbaar, mocht dat nog belangrijk zijn.
 

Schildpadjee

  • #42
Dankjewel henk, in de sylvania spots zit een zogenaamd loop in loop uit verdeelblokje, is het dan voldoende de draden daar te koppelen. Moet ik ook nog voor een afdichting tussen spot en plafond zorgen?

En weet jij even voor mijn beeldvorming een technische vraag hoe zon product dubbel geisoleerd wordt waardoor.aarde niet nodig is en zelfs gevaarlijk kan zijn.? Erg nieuwsgierig naar haha
 

HenkL14

  • #43
Ja dat is voldoende. Dat is dan netjes gedaan door de fabrikant want bij veel spotjes is dat niet zo.
Zorg er wel voor dat je de draden op de goede lengte aansluit zodat ze goed beschermd zijn.

Het plaatje van 'dubbel geïsoleerd' (die twee vierkantjes) zegt eigenlijk het meest. Het elektrisch gedeelte zit binnenin en is met een dubbele laag afgesloten naar de buitenkant. Zelfs al zou er een fout in de binnenlaag zijn, kan de spanning nog steeds niet bij de buitenlaag komen, de buitenlaag die aanraakbaar is.
Als je nu aarde op de buitenkant zou aansluiten, breng je een elektra verbinding naar de buitenkant en dat is juist weer niet de bedoeling.
 

Schildpadjee

  • #44
Thanks henk duidelijk!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu