Led spotjes uit blijven licht branden

Martine1975

  • #1
Ik heb Ledspotjes geplaatst in de badkamer door middel van een wisselschakeling en rekening houdend met alle zones in de badkamer. Maar nu: Als beide schakelaren uit zijn blijven de lampjes heel (heel) licht branden, dus toch een beetje spanning op staan. Heeft iemand hier ervaring mee en wie weet wat ik fout heb gedaan (wisselschakeling werkt naar behoren) of wie weet hoe ik dit op kan lossen????
 

Fiesiekus

  • #2
Dubbelpolig schakelen: zowel de fase als de nul. Dat zal lastig worden bij een wisselschakeling......wie weet hoe dat gaat?
 

Ron321

Vaste Beantwoorder
  • #3
Je zou misschien iets kunnen verzinnen met 2 dubbele wissels en dan onder 1 afdekwipper maar of dat volgens de regels is betwijfel ik.
 

Fiesiekus

  • #4
Waarschijnlijk helpt 't niet maar: ... bij de LED de schakel- en de nuldraad omwisselen? Even proberen?
 

Timmy01

  • #5
Blijven de ledspotjes branden of gaan ze na enige tijd toch uit? Vaak hebben transformatoren een condensator die de opgeslagen spanning vasthoud. Door het geringe vermogen van de ledspotjes kan het voorkomen dat deze enige tijd blijven branden en dan langzaam uit gaan. Op het moment dat je de schakelaar uitzet zou er helemaal geen spanning meer vloeien.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu