Led spotjes aansluiten

Ronaldstolk

  • #1
Hallo

Heb voor verlaagd plafond in mijn dakkapel 6 stuks 230 v led spotjes gekocht. Zie foto.

Echter, nu heb ik kabel aangebracht met lussen, met het idee, ik klem daar adereindhulzen aan en dan lus ik de spotjes parallel door. Echter, aan de led spotjes zitten maar hele dunne draadjes waar de 230v op aangesloten moet worden (de zwarte op de foto). Niet geschikt voor adereindhulsen lijkt me. Nu vraag ik me af: hoe kan ik dit aansluiten aan mijn kabellussen (1 mm2 draad).

Ben benieuwd,

Ronald

 

Tom345

Specialist Elektra
  • #2
Je zou dit soort klemmen kunnen gebruiken. Hier kunnen zowel starre als flexibele leidingen in.

 

Ronaldstolk

  • #3
Nee, dat gaat toch niet? De draadjes vanuit de led driver zijn veel te dun voor die wago klemmen (die kunnen pas vanaf 0,08 mm2 draad hebben). De draadjes die vanaf de driver komen zijn misschien wel 3x zo dun).
 

Tom345

Specialist Elektra
  • #4
0,08 mm² is een diameter van ongeveer een derde millimeter. Ik kan me nauwelijks voorstellen dat die draden van jou nog dunner zijn.

Als dat echt zo is, dan zou ik contact opnemen met de leverancier over de beste methode van aansluiten.
 

Ronaldstolk

  • #5
Sorry, je hebt helemaal gelijk. Ik zat in mijn hoofd met 0,8 mm2. De zwarte draden van de driver zijn dikker dan 0,08 mm2. Echter, officieel mag een wago klem niet los liggen toch? Die moet in een lasdoosje. Maar ja, is dat in dit geval niet een beetje overdreven? (en niet te doen lijkt me?) Dan moet ik dus 6 lasdoosjes maken, waar ik nooit meer bij kan als ik de spotjes een keer wil vervangen door bijvoorbeeld halogeen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu