LED snoerdimmer met externe aan/uit tijdschakelaar instelling vasthouden

John Sr.

  • #1
Hallo,
Mijn naam is John, nieuw op dit forum. Ik kom hier door het volgende: In ons huis hadden we "gewone"verlichting ( 2 staande lampen met elk 2 G9 lampjes) die via een afstandsbediening aan/uit gezet werd, ( zo'n blok in het stopcontact), waarna de erachter geplaatse ( standaard snoer-)dimmer direct het licht op de ingestelde waarde vasthield.
Na het vervangen van de de lampen door LED, was ook een andere snoerdimmer nodig, die ik weer in het externe blok via stekker monteer:
Helaas, dit werkt dus niet: elke keer moet ik nu via de dimmerknop het licht weer op sterkte brengen( is geheel uit) zodra het blok op vastgesteld tijd stroom geeft.
Heeft iemand hier ervaring mee en nog mooier, een oplossing? ( voor alle duidelijkheid: er zit geen trafo tussen, alles 230V)
Bij voorbaat dank! gr. John
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Er bestaan LED-snoerdimmers met een normale 'ouderwetse' potmeter als bediening.
Die zal altijd blijven staan op de lichtsterkte die je ingesteld hebt.

Bij een snoerdimmer die je met (een) drukknopje(s) moet bedienen, is het maar net afhankelijk van het model of ie de laatst ingestelde stand onthoudt. En vaak staat het ook niet bij de specificaties of ie dat al of niet doet.

Bij een snoerdimmer met potmeter (draai- of schuifknop) heb je dat probleem gewoon niet.
 

John Sr.

  • #3
Hallo Kees: daarmee zette je me op het goede spoor, ik had 2 led-leveranciers gehad die het niet hadden of kenden: Ik heb nu via Hornbach() een goed gevonden: bedankt voor je reactie, onderwerp kan dicht.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #4
:prima:
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu