Lawaai Nefit ketel

Service

  • #21
Nee, dat zal de gasdrukregelaar zijn.

'dat dingetje wat als het ware in de driewegklep valt' is de cartridge (binnenwerk) van de driewegklep, maar dus niet het motorgedeelte van deze klep. Is daar al naar gekeken?

De print (of UBA) kan het bijna niet zijn en het expansievat heeft daar helemaal niets mee te maken.

Mijn advies is: of een goede installateur laten komen, die verstand van zaken heeft,
OF
een monteur van Nefit laten komen.

Zorg er in elk geval voor dat ze het geluid horen, desnoods laat je het geluidfragment horen.

Succes
 

Gorp

Specialist Verwarming
  • #22
Bijna zeker motor 3-wegklep...
 

Lindagh

  • #23
Oh, als dat de gasdrukregelaar is dan weet ik niet of het gasblok al vervangen is.

Het motergedeelte is dat 'doosje' als het ware? Deze is ook vervangen. (tot 2x toe zelfs, ze dachten dat het misschien een fabriekage fout kon zijn in de eerste vervanging maar dat schijnt dus ook niet zo te zijn.) De cartridge was dus krom bij ons, die is vervangen maar ook dat is het niet want het geluid horen we nog steeds.

De print kon het volgens de monteur de ketel 'verkeerd' aansturen en daarom heeft de monteur die ook maar vervangen. Het expansievat is vervangen omdat daar toevallig een geluidje in gehoord werd toen de monteur hier was.

Ik heb nu een afspraak gekregen bij Nefit. Die komen pas dinsdag dus dat wordt nog een paar nachten wakker liggen met een beetje pech..

Helaas gaat het hier om een woning van de woningbouwstichting en die betalen het onderhoud en storingen aan de cv ketel. Die hebben natuurlijk weer een afspraak met een bedrijf, dus ik kan niet zomaar alles en iedereen laten komen tenzij ik dat zelf ga betalen. Vandaar dat alleen de monteurs van de geas tot nu toe zijn langs geweest.
 

Grashopper

  • #24
Trek eens het stekkertje uit de motor van de driewegklep als het geluid zich voordoet
 

Lindagh

  • #25
Zit er een apart stekkertje aan dat motortje dan? Welke is dat?
Als ik de stekker van de cv zelf eruit trek (dus dat de hele cv-ketel gewoon zonder stroom komt) dan stopt het geluid gelijk.
 

Grashopper

  • #26
Ken het toestel niet zo goed maar was er even vanuit gegaan dat hier de Honeywell driewegklep op zit. De motor hiervan is een grijs kastje. Hierin zit dan een stekker die de motor van voeding voorziet. Trouwens, elke driewegklepmotor zal zijn voorzien van een stekker i.v.m. service. Die zou je tijdens het maken van dit geluid eruit moeten trekken. Stopt het geluid dan weet je dat het hieraan ligt.
 

Red

  • #27
Merkwaardig probleem.

Op de video is te zien dat het geluid optreed terwijl de ketel '0' aangeeft ofwel standby. Er is dus geen warmte vraag en volgens mij is er ook geen boiler die bijgewarmt zou moeten worden. Dan is het ook niet de ventilator.

Gezien het kabaal zou je inderdaad het eerst denken aan de 3-weg klep, maar waarom zou die snachts omschakelen. Ik kan alleen bedenken dat mocht die 3-weg klep een eindstandschakelaar hebben; en deze maakt even geen goed contact waardoor de besturing denk dat de klep niet in "CV" bedrijf staat, de besturing de klep blijft aansturen, maar dan zou je toch een foutmelding verwachten.....namelijk dat de driewegklep niet schakeld.

Ben benieuwd wat nefit gaat vinden.

Suc6
 

Ketelchrisje

Specialist Verwarming
  • #28
Als er tijdens de 0 als je de serviceknop indrukt een Y staat is dit "temperatuur bereikt" en kan er dus best warmtevraag zijn van bv het interne boilertje,

deze koelt elke nacht ook een beetje af,
je zou de WW instelknop op de uba [die met het kraantje] op minimaal zetten en kijken of het eens wat stiller blijft maar ik ben het zeker met mn voorgangers eens,,
de actuator, vc8010-12 [dus idd met eindcontacten] is de boosdoener.
 

Red

  • #29
Ben toch wel benieuwd wat Nefit gevonden heeft?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu