Latex van binnenmuur verwijderen?

Funkaholic1972

  • #1
Ongeveer twee jaar geleden heb ik de muur van mijn dochter's kinderkamer prachtig groen geverfd (latex), ze had de kleur zelf uitgekozen. Iedereen blij, zou je verwachten.

Helaas is ze enkele maanden geleden begonnen met het 'afkrabben' van de verf met haar nageltjes, met als resultaat dat er (ondanks diverse strenge waarschuwingen) nu een enorm "gat" in de latex zit. Hierdoor is de kale witte muur tevoorschijn gekomen, en zit er nu dus ook reliëf in de muur. Zoals iedereen zal begrijpen ziet de muur er nu niet meer uit! En gewoon overheen schilderen is dus geen (mooie) optie.

Mijn vraag is hoe ik dit probleem het beste kan aanpakken? Moet ik eerst alle latex eraf halen? Zo ja, hoe kan ik dit het snelst voor elkaar krijgen?

Of is er een andere oplossing waarmee ik de muur weer gemakkelijk egaal kan krijgen (opvullen met iets?)?

De bedoeling is uiteindelijk om behang op deze muur te plakken. Als dat gewoon zonder meer kan met dit minimale reliëf-verschil (minder dan 1 mm) dan zou ik dus zonder enige moeite geholpen zijn.

Alle hulp is welkom!
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
U kunt de beschadigingen opvullen met een gewone regulier gipsgebonden muurvuller. Op de verpakking staat hoe u deze moet aanmaken met water. Er bestaan ook kant en klare lichtgewichtvullers die direct vanuit de verpakking kunnen worden aangebracht.

Bij beide is vaak 2 x vullen nodig omdat de eerste laag altijd ( ondanks alle beloftes van de fabrikanten ) inkuilt en u na 1 x geen volledig opgevuld oppervlak verkrijgt. Na de 2e x met een houtblokje waarom een schuurpapiertje is gewikkeld de reparatie gladschuren, voorstrijken en afwerken met muurverf.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu