Hoe gedroogde latex verwijderen van kunststof

LWM

  • #1
Dochter heeft flatje gekocht. Vorige bewoners hebben ooit alles gewit met latex en niets afgeplakt. Alle stopcontacten, schakelaars en deurknopschildjes zitten dik onder de latex. Is kunststof en hoe krijg je die zooi er af zonder krassen? Is er een oplosmiddel dat het plastic niet aantast?
 

Haemmertime

Vaste beantwoorder
  • #2
Dan kom je denk ik toch bij afbijt uit, er zijn volgens mij ook varianten te koop welke kunstof niet aantasten, google is je vriend.
eventueel eerst een keer proberen op 1 schakelaar, dan hoef je er maar 1 te vervangen als het niet goed gaat.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #3
Het zou me niets verbazen als je dat met wasbenzine al heel goed schoon krijgt. Zo vast hecht latex niet op kunststof. Wasbenzine is op de meeste kunststoffen nauwelijks agressief, dat in tegenstelling tot bijv. thinner en soms wil alcohol ook best wel kunststof aantasten. Eventueel eerst even op de achterkant uitproberen.

Wel de betreffende onderdelen eerst even demonteren, zodat je alleen het kunststof schoonmaakt en de wasbenzine niet op de omgeving laat komen. Om brokkelen te voorkomen de grens tussen kunststof en muur even met een heel scherp (afbreek-)mesje insnijden voor je het betreffende deel demonteert.

Denk er wel aan dat wasbenzine brandbaar is, dus niet roken en geen vlammetjes erbij, goed ventileren en geen schakelaars aan/uit zetten tijdens de werkzaamheden (want zo'n vonkje daarvan zou een ontstekingsbron kunnen zijn).
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #4
Meestal gewoon even een paar uur in water leggen dan kun je het er eenvoudig met je nagel, een plastic lepel oid. af te schrapen zonder dat je de rest beschadigd.
Wil je de spullen niet verwijderen/demonteren dan even een vochtige doek er overheen met een laag plastic en zo in laten weken.
 

Sander 1972

  • #5
Om je veel werk te besparen kun je het schakel materiaal beter voorzien van nieuwe afdek materiaal.
Dat andere zou misschien wel kunnen lukken met warm water en een spons en een hoop schoonmaak geduld
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu