Lastige: CAP in badkamer op kunststof muurplaat?

J-weetje

  • #1
Dag heren en dames kenners,

Ik heb het forum aardig doorgespit v.w.b. potentiaal vereffening in de badkamer. Echter denk ik dat ik reden heb om hier nog maar eens een keer een topic over te openen. Tijdens de verbouwing in ons jaren 30 huis zijn er zonder mijn weten geen metalen muurplaten gebruikt maar kunststof muurplaten. Hoe moet ik deze nu vereffenen? De leidingen in huis zijn flex leidingen met aluminium inlage, merk weet ik nu even niet. De badkamer vloer is van hout en heeft geen bewapening. Ik dacht dus dat ik mengkraan, wastafelkraan en radiator moest vereffenen. De radiator is geen probleem maar de mengkraan in de douche dus wel. De wastafelkraan kan ik eventueel aan de stopkraan aarden. Kan iemand mij misschien de gouden tip hoe de mengkraan te vereffenen? Voor zover ik weet bestaan er geen mengkranen waar een aansluit lip op zit. Als ik moet gaan hakken, dan liever nu dan als de tegels er zitten. :lol:

 

@$T

  • #2
Het is voldoende om de warm/koudwaterleiding in de badkamer 1 keer mee te nemen. Voor zover ik het weet hoeft een radiator die met kunsstof leidingen is aangesloten niet vereffend te worden ofschoon het geen kwaad kan om deze ook mee te nemen. Iets wat van kunststof is kan men niet vereffenen dus dan is het over. Als de kranen met kunststof leidingen zijn aangesloten dan...... juist! kan men niet vereffenen.
 

J-weetje

  • #3
Thanks voor je antwoord. Maar zoet water geleid toch (matig) dus moet een metalen deel dat je op een kunststof leiding aansluit wel vereffend worden? In mijn geval had ik dus op een metalen muurplaat gehoopt die deze mogelijkheid biedt. Vandaar mijn vraag of iemand nog een gouden idee heeft.:roll: Als ik de muurplaten vervang heeft dit aardig wat werk tot gevolg, liever niet dus :lol:
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #4
Helaas water geleid niet voldoende om potentiaalverslepeng te veroorzaken.

Kunststof leidingen kan je niet vereffenen, kunststof montageplaten ook niet.
En dat hoeft ook niet.

Een radiator is een iets ander verhaal.
Is de radiator aangesloten met kunststof en opgehangen in kunststof beugels dan hoeft het niet.Het water geleid niet voldoende en de kunststof ophanging voorkomt dat de radiator zelf contact kan maken met een geleider.

Is de ophanging echter van metaal dan moet je wel vereffenen.
 

J-weetje

  • #5
Heren bedankt voor de reply. Ik leg mij er bij neer dat het niet te vereffenen valt :) . Hierbij voor de volledigheid nog een foto van de "binnenkant" van de muurplaat. Hier is wel messing te zien, ook op de product foto van de fabrikant. Echter geloof ik niet dat dat in direct contact staat (constructie technisch gezien) met het aluminium van de flex buis. Als dat zo zou zijn zal er na verloop van tijd niets meer van over zijn i.v.m. elektrolyse als gevold van twee verschillende metalen tegen elkaar.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu