Last van woonkamer geluid in slaapkamer

Apie

  • #1
Wij hebben een open trap in de huiskamer. Toen we het huis kochten leek dat lekker ruimtelijk, en dat is het ook, maar we hadden niet verwacht dat er zóveel geluid vanuit de huiskamer de slaapkamers en zolder(!) zou bereiken. Als ik 's avonds in bed lig en er zit nog iemand beneden tv te kijken of te praten, dan is het net alsof ik er naast zit. Als ik op zolder ben kan ik door m'n stem ietwat te verheffen met m'n vriendin beneden praten.
Daar zoeken we nu dus een oplossing voor. (niet dat ik met m'n vriendin kan praten, maar dat het geluid door het hele huis reist ;) )

De trap is geverfd met daar overheen een anti-slip laag, de muren zijn gewoon gesausd, en in het hete huis ligt laminaat. Geluid heeft redelijk vrij spel dus en dat merken we ook.

Ik had bedacht om beneden in de huiskamer een gordijn voor de trap te hangen die dan hopelijk het geluid dempt. Eventueel zou het gordijn kunnen worden gevoerd en daartussen (dun en licht) geluiddempend materiaal. (geen idee of zulk materiaal bestaat voor deze toepassing hoor)

Een andere mogelijkheid is om de trap te bekleden, maar dat doen we niet graag.

Een gewone deur voor de trapopening plaatsen was een no-no volgens m'n vriendin. Ze wil namelijk de ruimte ruimtelijk houden, maar een schuifdeur wilde ze nog wel over nadenken.

Wat voor mogelijkheden zijn er nog meer om het geluid te breken?
 

Pepjo

  • #2
Op 1 hoog een deur/schuifdeur/gordijn.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu