Reparatie van een plastic wiel

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #1
Mijn dochter, ja je leest het goed mijn dochter, heeft een mooie grote skelter, alleen is nu in het rechter achterwiel een barst ontstaan.
Om zich niet zo erg, tenminste ze kan er nog prima mee rijden, alleen maakt dat ding nu zo'n herrie dat het geen pretje meer voor de buurt is.

Ik verwacht dat ze er een keer flink mee tegen de stoep is geknald want op 1 plek is het loopvlak over een lengte van zo'n 6 cm los van de zijkanten komen te staan.
Dit heeft als gevolg dat dit loopvlak bij elke keer als het wiel ronddraaid tussen de 2 zijkanten knapt en de zijwanden dus ook al een stuk zijn afgesleten.

Zou ik dat nog op e.o.a manier kunnen repareren? Want de wielen zijn er op geklonken dus niet zo maar even los te halen en te vervangen.
De wielen zijn van hard plastic en er zit nu al een ruimte van zo'n 2 mm tussen het loopvlak en de zijwanden van de band.

Tevens gaat het steeds harder (ze is nu 6) en maken de plastic wielen dus ook steeds meer lawaai, zou ik er geen rubber loopvlak op kunnen lijmen en zo ja met welke lijm, want van de lijmwijzer in de bouwmarkt wordt ik niet veel wijzer, deze komt met lijm om zolen onder schoenen te lijmen.

suc6

Gerrit Bakker
 

Gerrit

  • #2
Ik ben zelf uit de kleine kinderen, en ken die wielen dus niet zo goed. Misschien zou je kunnen proberen (zelf probeer ik dat nog wel eens, vaak met sukses) om het ding te klemmen dat het weer in model staat en dan met een stevige soldeerbout de zaak te versmelten.
Misschien het proberen waard?
 

Kees61

  • #3
Gerrit, kan je er niet een fotootje van plaatsen?
 

Toon

  • #4
Welke? :mrgreen:
 

Kees61

  • #5
Ja, dat is een goeie vraag zeg. Ik stond ook even raar te kijken toen ik dacht dat Gerrit zijn eigen vraag ging beantwoorden :mrgreen:

..we wachten allemaal tot de tweede Toon komt :D
 

Gerrit

  • #6
:mrgreen:
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #7
Gerrit (B), zijn de wielen echt geklonken of kan het zijn dat er van die halfronde doppen op zitten, mijn buurjongen heeft ook zo'n ding en daar kun je, met moeite, de doppen eraf breken.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #8
Ik kreeg van Gerrit B de volgende foto's gestuurd:



 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #9
Dat zijn inderdaad van die soort doppen met aan de achterkant een soort krans waarmee hij in een gleuf op de as is geklemd.
Mijn ervaring is dat als je die er af breekt er altijd wel 1 of 2 van die tandjes afbreken en je die dop er nooit meer vast op krijgt.

Ik heb zelf al zitten denken dat ik de holle wielen vol ga spuiten met pur hierdoor zullen ze denk ik al minder lawaai maken, maar ik loop dan meteen het risico dat er ergens een gaatje zit waardoor het wiel tevens vast op de as wordt gelijmd.

Verder had ik al een band gevonden die precies om de plastic wielen past.
Die kan ik aan stukken knippen en op het loopvlak lijmen, maar dan moet het natuurlijk wel goed vast blijven zitten.
Ik denk dat de foto's e.e.a wat verduidelijken.

suc6

Gerrit Bakker
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #10
Ik denk dat het einde oefening voor die wielen.
Maar ze is toch al 6 jaar dan mag je toch op een mammoetskelter rijden?
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #11
Nieuwe wielen?

link niet meer werkend

tis maar een idee
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #12
Lucht banden en ze kan erop rijden totdat ze op de scooter mag. (ook niet meer werkend)
:mrgreen:
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #13
Bijv. :mrgreen:
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #14
Dit is juist een grote, maar dan van een ander merk.
De stoel staat in de voorste stand en ze kan nu net een half jaar bij de pedalen komen.
Mijn zoontje van 5 kijkt dan ook nog steeds heel verlekkerd naar deze skelter, maar hij is te klein en kan niet bij de trappers komen :(

Met de stoel in de achterste stand kan ik er zelf nog rijden, maar desondanks is hij toch vrij compact. Want met zo'n mammoetskelter heb je ook een mammoet garage nodig als deze samen met een kar, 4 x een grote autoped, 6 fietsen enz. hier in moet passen :wink:

en eeuh hij is inderdaad van dat merk en inderdaad zijn luchtbanden de oplossing, maar die kan ik nog nergens los kopen dus als iemand een idee heeft :idea:

suc6

Gerrit Bakker
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #15
Wielen van een motormaaier is misschien een mogelijkheid.
De doppen om de wielen vast te zetten zijn trouwens los te koop bij een goede ijzerhandel.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu