Laminaatvloer met vloerverwarming ok??

Arie1975

 • #1
Hoi,

Al vaker behandeld maar volgens mij niet precies in deze vraagstelling.
Ik heb een garage omgebouwd tot kantoor. In het verleden heb ik een keer een restpartij laminaat gekocht. De nieuwprijs daarvan was +/- € 25 per m2. Daaruit concludeerde ik dat de kwaliteit best behoorlijk moet zijn.

Ik wil het laminaat leggen met daaronder vloerverwarming.
* de cementdekvloer is geïsoleerd;
* sleuven voor vloerverwarming worden er binnenkort ingefreesd, dus de slangen liggen direct aan de oppervlakte;
* het laminaat is geschikt voor vloerverwarming staat bij de gegevens;

Als ik een geschikte folie als ondervloertje leg, is er dan geen enkel probleem? Ik ben bang dat als het straks klaar is, ik alsnog een radiator moet gaan hangen, muren moet gaan infrezen etc..
Ik las ook ergens dat de vloer niet te heet mag worden, dat het laminaat op een constante temperatuur gehouden moet worden etc. etc.

Weet hier iemand een antwoord op? Bij de leverancier is het uit het assortiment intussen. Ik kreeg van de deskundigen bij de bouwmarkt antwoorden als: 'ik denk wel dat het moet kunnen..' en 'als het op de verpakking staan dan zal het wel..' en dat soort antwoorden..

Ik hoor graag van jullie..

Groetjes,
Arie
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • wverschoor

  • #2
  Je kan laminaat over vloerverwarming leggen wij doen dat met een ondervloer van dampdichte folie met thermosound een oranje ondervloer met gaatjes je watertemperatuur mag niet meer zijn dan 35 graden dan kan je het er gewoon overheen leggen alleen je rendement is wel wat lager als met plavuis

  gr walter
   

  Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #3
  Dus je krijgt een cementvloer met die vloerverwarming daarin. Daar leg je dan die dampdichte folie met thermosound en vervolgens die oranje ondervloer met gaatjes.
  Wat vreemd eerst een laag zonder-en vervolgens een met gaatjes.
   

  Arie1975

  • #4
  De garagevloer is gestort op van die piepschuim-broodjes. Ik denk dat het dan wel meevalt qua optrekkend vocht toch? De vloer is 3 jaar terug al gestort en altijd onbedekt gebruikt.

  De PE-dampdichte folie kost ook niet de wereld maar als het ook nog rendement van de vloerverwarming tegenhoudt, dan heb ik het uiteraard liever niet..
   

  Arie1975

  • #5
  Ik zag op de website (via de link) dat je -als het geen bovenappartement betreft- beter IsoHeat kunt gebruiken. Iemand ervaring?
   

  wverschoor

  • #6
  Van die dampdichte folie is op advies van leveranciers van laminaat je kan condens krijgen door warm en kou beter voorkomen dan genezen wij krijgen geen garantie als we het niet doen de eerste vraag op een klachteformulier bij ons is wat ligt er onder het laminaat en hoe is het gelegd

  gr walter
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu