Laminaatvloer 'andersom' doorleggen: waar te beginnen?

Sven15

 • #1
Graag wil ik over meerdere kamers en een overloop een laminaatvloer volledig doorleggen. Nou zijn de meningen er over verdeeld over of dit wel of niet verstandig is in verband met (niet kunnen) 'werken' van de vloer. Dat risico wil ik nemen, maar dan moet het natuurlijk wel mogelijk zijn om uberhaupt door te leggen.

Daarom de vragen: Hoe kan ik dit het beste aan pakken? En waar kan ik het beste beginnen zodanig dat ik minimaal andersom moet leggen en goed uitkom. Hieronder een overzicht van de totale ruimte met daarin de gewenste vloer (totale breedte/lengte is ca 5,7m x 11,3m).

 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • BertPleizier

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Ik zou me in het geheel niet al te druk maken over het "andersom" leggen.

  Als ik mag kiezen zou ik in het midden beginnen met de langste rij links of rechts van de tussenmuur bovenin je tekening.

  Probeer bij de trap een kopse naad te voorkomen, daar waar je precies je voet neerzet.
   

  Sven15

  • #3
  Oke. En waarom zou je in het midden beginnen?
   

  BertPleizier

  Vaste Beantwoorder
  • #4
  Omdat dat een hele rij is van voor tot achter en je langs de muur kan beginnen, waardoor je eerste banen recht liggen.

  Ik zou aan de trapzijde van de muur bovenin je tekening beginnen. Dat heb je daar een volle breedte omdat deze rij in het zicht ligt is dat wel zo netjes.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu