Laminaat en drempels

Jettie

  • #1
Ik ben laminaat aan het leggen in de woonkamer en zit met de volgende problemen. Onder de deur liggen grote drempels. Omdat ik de hal bij de woonkamer wil betrekken, laat ik het laminaat doorlopen in de hal. Die drempel gaat er dus uit.Mar hoe leg ik het laminaat bij de deurpostem. Een kier is niet mooi. Ik ga hoge plinten aanbrengen dus ik kan de plint ook niet om de deurpost heen bevestigen. Het liefst leg ik het laminaat tegen de deurpost aan maar zal dit problemen geven w.b. de werking van het laminaat?

En dan nog een vraag: In de keuken en kleine kamer die ook aan de hal grenzen, wil ik een andere vloerbedekking plaatsen. Ook onder deze deuren zitten drempels. Ik had dus het idee om deze te laten zitten omdat ik het laminaat niet in deze ruimtes wil laten doorlopen. Maar hoe kan ik het laminaat nu het netste tegen de drempel aanleggen? Misschien met een plakplintje? Of zal ik de drempels toch verijderen en een stripje tussen de verschillende vloerbedekkingen plaatsen?
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #2
Ten eerste, je kunt het laminaat niet tegen de deurposten aanleggen, dat is vragen om problemen. Ook hier moet je een kier openhouden. Deze kun je vervolgens afwerken met een plakplintje. Met een tang kun je deze namelijk heel precies op maat knippen. Of je kunt de naad afkitten met een elastisch blijvende kit. Persoonlijk zou ik een nieuwe drempel plaatsen, waarvan je de onderzijde gedeeltelijk uitfreest. Het laminaat kan dan vrij werken onder de drempel en je hebt geen gezeur met plakplinten. In mijn optiek de meest strakke oplossing.

Ten tweede, je kunt het laminaat tegen een bestaande dorpel aanleggen en de kier afwerken met een plakplintje. Hier kun je er ook voor kiezen om een nieuwe dermpel te plaatsen die je uitfreest. Dat is net wat strakker. Een strip zou ik niet doen. Een dorpel is net wat meer af.
 

Waldy

Specialist Zonwering
  • #3
Indien het houten kozijnen zijn is het wellicht mogelijk om aan de onderzijde hier een stukje af te zagen zodat het laminaat er een stukje ondergeschoven kan worden.
Het laminaat kan dan werken naar de kozijn zijde toe.

het is bewerkelijk maar te doen.


laminaat doorleggen is echter geen aanrader ivm uitzetten naar de andere zijde (haaks op de deur opening)
 

Jettie

  • #4
Ik heb ervoor gekozen om het niet door te leggen naar de hal. De drempel heb ik verwijderd. De laminaat in de hal leg ik dus apart van de woonkamer. Op de plaats van de drempel ga ik een smal tussenprofiel plaatsen. ik heb deze oplossing gezien in een ander topic van dit Forum.
 

Jettie

  • #5
Het is een goed idee om de bestaande drempel, die van hout is, uit te vrezen zodat het laminaat onder de drempel ligt. Daar had ik nog niet aan gedacht. Deze methode ga ik toepassen voor de drempel naar keuken en slaapkamer.
Bedankt voor de tip MN22!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu