Laminaat en (stenen) drempels

RoVi

  • #1
Ik wil graag laminaat leggen in de hal van ons appartement. Hier komen echter veel deuren op uit met bijbehorende drempels.

Een deel van deze drempels zijn vaste drempels en zelfs van steen, dus geen enkele kans om een uitsparing voor het laminaat in de drempel te maken. Heeft er iemand tips om het laminaat op de drempels te laten aansluiten?

Strak tegen de drempels aanleggen gaat mijns inziens niet ivm uitzetten van het laminaat, en ook met plakplinten vraag ik me af of die sterk genoeg zijn of dat ze het begeven als er iemand een voet opzet.

Alvast bedankt voor evt tips/oplossingen
 

Fiesiekus

  • #2
Paar mm ruimte laten en met plakplinten afwerken (of die laatste met spijkertjes vastzetten).
 

RoVi

  • #3
Nog even doorvragen... Waarom maar paar mm afstand houden? overal zie ik namelijk 10mm geadviseerd.

Ter info: ca 80% van de "muren" in onze hal bestaat uit drempels! Dus dan zou 80% van het laminaat maar enkele mm's uitzetruimte hebben
 

Fiesiekus

  • #4
Rondom dus die 2 -4 mm aanhouden. De totale uitzetting is het product van uitzettingscoefficiënt en lengte (laminaatvloer). Tenzij u een hal hebt van 5 x 8 meter, zal de totale uitzetting een stuk minder zijn dan een laminaatvloer in een woonkamer. De invloed van vocht is het grootst; dus pas gaan leggen als de platen geacclimatiseerd zijn in de ruimte.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu