Laminaat en drempels mooi krijgen

Just Smile

  • #1
Hallo allemaal,

Ik wil graag iets kwijt over mijn laminaat vloer en tegelijkertijd heb ik een vraag aan jullie allen.

Wij wonen in een best oud huis, maar wel erg netjes. Tijd geleden hebben we besloten te kiezen voor laminaat voor in de woonkamer en twee ganghallen. Bij het laten leggen is het bij mij niet opgekomen om te kiezen voor het door laten lopen van het laminaat of de drempels gewoon te laten. Heel stom dat ik er nu achteraf aan denk. Maar goed, de drempels hebben we dus niet laten verwijderen en de laminaat laten leggen in de lengte. Het ziet er mooi uit en ben eigenlijk wel tevreden.

Maar omdat ik een perfectionist ben en het stom vind van mezelf dat ik geen tijd heb genomen om na te denken wat ik nu met die drempels wil doen, knaagt het een beetje aan me.

Wat zouden jullie doen het laminaat eruit halen vanwege de drempels of laten zitten en bedenken wat ik kan doen met de drempels? Het zijn oude drempels maar weet niet zo goed hoe ik ze mooier kan maken? Eruit halen gaat eigenlijk niet meer.

Wat kan ik doen met de drempels om ze mooi te krijgen zoals het laminaat?

Ik moet er wel bij zeggen dat het een oude huis is met een ongelijke ondervloer( zweverig) Denken jullie dat ik er toch goed aan heb gedaan de drempels er niet uit te hebben gehaald vanwege het vocht en ongelijke ondervloer?

Een lang verhaal sorry.

Hoop dat jullie mij kunnen helpen met wat tips en advies.

Hartelijk dank

Met vriendelijke groet,

Liza
 

Fmrama

  • #2
Als het een oud huis is, is er een houte vloer. Deze zijn per ruimte gelegd. Er kan dus hoogte verschil in zitten. Als je de laminaat doorlegd kan deze bij de overgang van ruimte gaan knikken en open gaan staan. Dus is de drempel houden m.i. het beste. En houten drempel kun je kaal schuren en een kleurtje geven in de tint van de laminaat.
 

Just Smile

  • #3
Hallo Fmrama,

Dank je wel voor je reactie. Je bevestigd mijn gedachten, dacht er hetzelfde over maar bleef ergens toch twijfelen.

Je hebt me gerust gesteld, dank je wel :-)

Fijne dag.

Groetjes
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu