Laminaat doorleggen

Blueone

 • #1
Ik ga de komende dagen laminaat leggen op mijn slaapkamers, nu wil ik dit gaan doorleggen maar ik was me aan het afvragen hoe ik dan eigenlijk moet beginnen, dit is een schets van mijn kamers:Ik dacht eigenlijk om linksboven op de overloop te beginnen, alleen weet kom ik dan rechts bij die kamer in de knoop omdat ik daar niet naar boven kan leggen met het laminaat (het is gewoon standaard klik laminaat), heeft iemand goede tips?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Doorleggen gaat al snel problemen opleveren door het werken van laminaat, de lengte van de gezamenlijke vloeren wordt te groot.
  Door drempels te gebruiken waar aan beide kanten de dikte van het laminaat en de ondervloer weggefreesd wordt kan het laminaat per kamer werken zonder problemen te veroorzaken.
  Het mooiste is dat het laminaat gelegd wordt met het licht mee, eventuele hoogteverschillen vallen dan niet op, met drempels is dat haalbaar, zonder drempels waarschijnlijk niet tenzij u een aparte indeling van de verdieping hebt.
   

  Mn22

  Vaste beantwoorder
  • #3
  Als je in deze situatie gaat doorleggen, dan is dat vragen om problemen. Ook de garantie op het laminaat komt te vervallen.

  Los van het feit dat het praktisch ook lastig is uit te voeren.
   

  Blueone

  • #4
  Ik ben bekend met het risico van doorleggen maar dat wil ik graag nemen, de totale breedte van de afbeelding is ongeveer 10meter dus dat valt wel mee, volgens de gebruiksaanwijzing kan ik tot 12meter leggen zonder voeg, even los van de eventuele spanning tussen de deuren.
   

  Mn22

  Vaste beantwoorder
  • #5
  Werking is niet het enige mogelijke probleem. Om dit aan een stuk te leggen moet je namelijk verschillende kanten opleggen. Oftewel je moet het laminaat de "verkeerde" kant opleggen. Dat werkt heel onprettig.

  Drie dorpels maken is zeker zo mooi. Als je de dorpels uitfreest, zodat ze over het laminaat heen vallen, en deze bijvoorbeeld zwart maakt, dan staat dat heel mooi. daarnaast werkt het veel sneller en heb je geen kans op problemen als gevolg van het werken van het laminaat.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu