Laminaat doorleggen onder alle deuren door

Kevinenvera

 • #1
Ik wil op de boven verdieping laminaat doorleggen onder alle deuren door. Ik moet de laminaat in sommige gevallen "-achteruit" leggen als ik een nieuwe ruimte in ga waar een hoek naar achteren ligt. Is dat goed te doen of moet ik alle kamers leggen en precies uitmeten dat ik op de gang goed uit kom vanuit alle kamers? Wat is gebruikelijk?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Klus_Niels

  • #2
  Persoonlijk zou ik het laminaat niet doorleggen over een gehele verdieping. Ik heb destijds en ga dat ook weer toepassen "overgangs profielen" genomen. Dat zijn profielen van aluminium die je op de plaats legt van een drempel. Dus rechts onder de deur. Deze profielen maken het mogelijk dat het laminaat wat kan uitzetten en krimpen zonder dat de andere ruimtes er last van hebben.

  Vooraf goed uitmeten en desnoods een tekening maken hoe je laminaat uitkomt is wel verstandig. Zo werk ik zelf ook altijd. Dan weet je ook of je bij de muur uitkomt op een heel dun strookje of een "fatsoenlijke" strook.  Ik hoop dat je er wat aan hebt.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu