Laminaat doorleggen - Krimp en uitzetten

Erik1987

 • #1


Goedemorgen,

Ben zojuist trotse eigenaar van bovenstaand appartement en zit eigenlijk met een dilmma. Ik wil een laminaat vloer met V2-groef aanschaffen en deze vanuit de woonkamer doorleggen (dus in het verlengde van de groef) naar in ieder geval de hal en het liefst ook nog de slaapkamers. Dit alles zonder het toepassen van dorpels o.i.d.

Nu zijn er wat verhalen ten gehore gekomen dat dit niet moet i.v.m. krimp en uitzetten. Maar als ik overal, ook bij de kozijnen, genoeg afstand houdt (ca. 8 mm) dan geeft dit toch geen problemen?

De langste zijde is ca. 11m.

Alvast bedankt voor eventueel advies of tips!
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Willem100

  • #2
  Ook ik heb alles laten doorlopen op de bovenverdieping maar ik heb op de plekken waar de dorpels lagen een overgangsprofiel gelegd met een naadje van 1 cm om eventuele werking op te vangen (11 meter is wel heel veel) .
   

  Mrten

  • #3
  Hier staat iets over 2mm per meter, maal 11 meter (hal + woonkamer) is 22 millimeter. Zonder dilatatie of dorpel gaat dat vast ergens kieren...[/url]
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu