Lakkage bij onderdorpel schuifpui

Bobbje

 • #1
Goedemiddag allemaal.

Strom Bella treft ons ook en we hebben hier een kleine lekkage bij de schuifpui.
Aan de binnenzijde onderstaan er contine kleine waterplasjes tussen de onderdorpel en de schuifdeur zelf (zie foto "water tussen onderdorpel en schuifdeur").
Aan de buitenzijde liggen gewoon tegels welke +/- 5 cm lager liggen en niet blank staan, dus het water komt in principe niet van buiten naar binnen gewaaid door een waterplas ofzo.
Op de onderdorpel zit een alluminium geleiderail waar de deur overheen loopt, welke 1 cm hoger is als de onderdorpel zelf en toch komt aan de binnenzijde water van deze rail (foto "detail schuifdeur1"), weet iemand hoe dat water daar zo kan komen? En hoe het opgelost kan worden?

Bij de foto "water bij raam", lijkt het net alsof er water zit achter de kitvoeg tegen de ruit zelf aan, kan dit water naar benedenlekken door de deur heen?

Daarnaast weet iemand welk merk schuifpui dit is zodat ik eventuele details van de deur kan bestuderen?

Detail schuifdeur 2.jpg Detail schuifdeur1.jpg Water bij raam.jpg water tussen onderdorpel en schuifdeur.jpg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  • #2
  Tegen de winddrukken van een storm zoals vandaag is geen enkele (hef)schuifpui bestand. Je houten pui is gemaakt door een timmerfabriek, en het zal lastig zijn om deze te achterhalen. Wel kun je adh van een merk op metalen onderdelen (het hefschuifdeurbeslag) zien welk merk dit is. Veel voorkomende merken zijn Siegenia, Hautau of Maco. De timmerfabriek koopt een pakket met onderdelen, en plaatst deze in de door hem gemaakt hefschuifdeur.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu