Lagers vervangen Candy Smart14Activa

Hergebruiker

  • #1
Ik heb CANDY SMART 14 wasmachine (8 jaar oud). Ploseling maakt hij een hoop herrie. Ik denk dat trommellagers stuk zijn.
Vragen:
1) Kan iemand mij vertellen in welke volgorde ik da machine uit elkaar moet halen om de lagers te vervangen?2)Weet iemand of het de moeite nog waard is bij een machine van 8 jaar oud?
3) Weet iemand wat een lagerset voor deze machine ongeveer kost?

Ik heb 2 maanden geleden net de koolborstels van de motor vervangen. Het zou jammer zijn als ik de machine nu wwg moet gooien.
Op het typeplaatje staat het volgenden:
Mod. Smart.14
N. 37615135 9921 0337
Type FCE1
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Zit er speling in de trommel en hebt u de riem van de motor gehaald om te controleren of het de motorlagers kunnen zijn ?
 

Hergebruiker

  • #3
Ja, ik heb de riem tussen de motor en de trommel eraf gehaald. Als ik de trommel dan met de hand ronddraai hoor ik ook vreemde (krakende) geluiden.
 

Josodl

  • #4
Is het wel zeker dat het probleem bij de lagers zit? Defecte lagers melden zich meestal geleidelijk en niet van de ene dag op de andere. Kapotte lagers herken je aan een dof gerommel als je de trommel ronddraait. Kan het niet zijn dat er iets tussen de trommel en de kuip terechtgekomen is? Denk aan haarspelden of stalen beugels die in BH's zitten.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu