Miele Softtronic W3123 Lagers vervangen

Jorge001

  • #1
Dag samen
Bij het centrifugeren maakt de wasmachine een ratelend geluid, net dat hij tegen de buitenkant van de trommel schuurt, bij hoge toeren maakt hij zelfs een bonkend geluid. Ik denk dat de lagers naar de vaantjes zijn en zou ze daarom graag willen vervangen. Ik het verschillende malen proberen te google hoe ik moet demonteren maar vind nergens een video of dergelijke van deze wasmachine (W3123 softtronic)
Ik ben reeds aan de achterkant begonnen met demonteren maar zat al dadelijk vast. Ik heb de toevoerslang losgekoppeld en zou de bevestiging hiervan aan de wand willen loshalen, ik heb het schroefje gelost maar ik krijg dat kunststof plaatje er niet van af, ik heb daarom schrik hier iets stuk te maken. Wat moet ik doen of hoe moet ik te werk gaan om deze te lossen zodat ik de achterkant kan verwijderen
2) Is het nodig om de achterkant te verwijderen om de lagers te wisselen of is het alleen maar de voorkant.
Graag jullie advies voor deze miele w3123 te demonteren
Mvg,
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Volgens mij moet de hele kuip met trommel eruit om de lagers te kunnen vervangen.
Een karwei van een paar uur voor een vakman.
 

Jorge001

  • #3
Hallo Jan, bedankt voor je reactie. Daar ging ik jammer genoeg ook al van uit... :(
Ik ben er gisteren aan begonnen met het verwijderen van de achterkant maar na een paar minuten zat ik al vast. Ik had de watertoevoerslang verwijdert en moet dan dat kunststof plaatje verwijderen maar ik weet niet hoe ik deze moet lossen, ik heb schrik om daar aan te trekken, zodat ik die voeler/detector of of elektrisch gedeelte van de wateraanvoer niet beschadig. Heb de schroef gelost en dan kan je aan de buitenkant het plaatje iets verdraaien zodat hij wat los komt te zitten, verder weet ik het niet.
Zie hier 2 foto,s wat ik bedoel:


Ik had als volgt te werk te gaan: eerst de achterkant, dan de linker zijkant en dan beginnen aan de voorkant. Misschien dat iemand mij de stappen kan uitleggen hoe ik deze wasmachine moet demonteren zonder brokken te maken, ik ben technisch aangelegd maar is de eerste keer dat ik lagers wil vervangen van een miele wasmachine (W3123). Ik heb al eens zitten google maar van dit type vind ik nergens informatie, hoop daarom dat iemand mij hiermee verder kan helpen.....
 

Jorge001

  • #4
Niemand die me verder kan helpen hiermee ?? :cry:
Of een gelijkaardige Miele wasmachine waarbij de demontage voor het lagers wisselen hetzelfde is.....
 

Ronald41

  • #5
Zit dat plastic plaatje niet gewoon op die schroefdraad gedraaid? Dan zou je hem eraf kunnen draaien.
 

Jorge001

  • #6
Hallo Ronald,
neen, maar ik heb het ondertussen gevonden. Tussen het plaatje en de inlaatventiel zat er een clips die nauwelijks zichtbaar is, door deze omhoog te schuiven komen deze 2 delen uit mekaar.

Nu had ik nog graag de stappen willen weten om de trommel er uit te halen en de schokbrekers te controleren :lol:
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu