Kunststof schroten op gipsplaten

Aristonos

  • #1
Als je kunststof schroten wilt aanbrengen over spuitpleister heen,deels op beton en deels over gipsplaten in de uitbouw.Hoe kun je het beste de rachels bevestigen in de gipsplaten ? Echt zo sterk als in beton kun je niet schroeven in gipsplaten.En is het raadzaam om dan meteen maar extra isolatie achter de schroten te maken in de uitbouw.Elk beetje extra isolatie is meegenomen.Of is een uitbouw-tussenmuur zo goed dat het niet hoeft.De uitbouw is samen met de buren gemaakt destijds.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
In gipsplaten kan je hollewand of universele pluggen gebruiken. Of je zoekt de regels op waar de gipsplaten op vastzitten.

Als het metal stut is, kan je ze met een leidingzoeker vinden. Als het hout is, door een aantal kleine gaatjes te boren totdat je in het hout zit. Of kijk met strijklicht of je de naden van de platen ziet.

Of extra isolatie nodig/zinvol is, hangt af van de zwakste schakel in de uitbouw (isolatie van de rest). Gaat wel een mogelijke klankkast tegen.

Weet je zeker dat je kunststof schroten wilt? Lijkt me een beetje uit de tijd, om het maar voorzichtig uit te drukken.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #3
Er is veel te vinden over de brandbaarheid van (standaard) kunststof schroten, bijv. hier (helemaal onderaan in het bericht).

Dat is daarom niet de eerste keuze, mdf wand- of plafondpanelen zijn veiliger.
 

Aristonos

  • #4
Bedankt voor het advise.Inderdaad geen kunststof schroten maar MDF moet het gaan worden.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu